Dėl Partnerystės įstatymo lėkė galva: Karbauskio problema „per daug demokratijos" išspręsta

LVŽS skelbia palaikanti „tradicinę šeimą". Suprask, tos pačios lyties poros - ne šeima. Šio Seimo pavasario sesijoje teikiant Partnerystės įstatymo projektą, „valstiečiai" sutarė balsuoti prieš jį. Tomas Tomilinas, tuometinis partijos narys, pasielgė priešingai ir dėl to sulaukė „valstiečių" lyderio Ramūno Karbauskio keršto - šią savaitę jis buvo pašalintas iš partijos.

R. Karbauskis ir T. Tomilinas | Jarmo.net koliažas (Seimo kanceliarijos nuotr.)

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Už T. Tomilino išmetimą balsavo 52 partijos tarybos nariai, prieš -6, o 3 - susilaikė. Balsavimas įvyko penktadienį. Neseniai paskelbęs, kad sieks partijos pirmininko posto, T. Tomilinas išmetimą įvertino kaip susidorojimą ir teigė, kad Etikos komisijai pateikė prašymą išnagrinėti šį konfliktą. Anot jo, dabartinis LVŽS lyderis R. Karbauskis išsigando konkurencijos.

„Ar kas būtų galėjęs pagalvoti, kad dėl Parnerystės įstatymo plyš ne tik kelnės, bet ir lėks politinės galvos?", - po žinios apie T. Tomilino pašalinimą iš „valstiečių" gretų stebėjosi Laisvės frakcijos Seime atstovas Tomas Vytautas Raskevičius.

Ištikima R. Karbauskio „pavaldinė" Agnė Širinskienė 2019 metais buvo pareiškusi, kad partijos lyderio problema - „per daug demokratijos". Panašu, kad susidorodamas su kitaip manančiais, R. Karbauskis šią „problemą" išsprendė.

Žmogaus teisių apžvalgininkas Simonas Bartulis dar birželio mėnesį, kai buvo paskelbta, kad T. Tomilinas suspenduotas „valstiečių" postuose, teigė, kad žmonės, pasisakantys už LGBTQ+ lygiateisiškumą, yra baudžiami.

„Geras momentas prisiminti kritiką, esą LGBTQ Lietuvoje vykdo vadinamąją cancel culture.

Kol LSDP programą pažeidę nariai (dalis frakcijos atstovų balsavo prieš Partnerystės įstatymą, nors partija įsipareigojo ginti LGBTQ+ teises, - jarmo.net) negavo jokios realios vidinės kritikos, Tomilinas yra šalinamas iš postų. Tai tik vienas pavyzdys kaip yra baudžiami už LGBTQ pasisakę žmonės. Mes turime įstatymus, kurie cenzūruoja pagal lytinę orientaciją (Nepilnamečių apsaugos), turime V. Mizaro tvirtinimo pavyzdį.
 
Homofobija ir transfobija Lietuvoje, bent politiškai, tikrai apsimoka. Ne priešingai", - teigė S. Bartulis


Taip pat skaitykite: 

Naujesnė Senesni