Vilniaus šviesų festivalyje įsižiebs vaivorykštė

Rugpjūčio 13-15 dienomis sostinėje vyks 3-asis šviesų festivalis. Iš 16 dalyvių 7 yra užsienio svečiai. Vieni iš jų – intelektualaus ir interaktyvaus apšvietimo entuziastų komanda „Hypar Collective“ (Olandija), pristatysianti šviesos instaliaciją „Hypar“, sukonstruotą iš modulinių kubų. Skelbiama, kad festivalis ir instaliacijos partneris „Telia Lietuva“ išreikš įvairovės idėjos ir LGBT bendruomenės palaikymą.

Instaliacija „Hypar" primins apie įvairovę ir toleranciją | GLOW / Bart van Overbeeke nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Vilniaus kultūros centras skelbia, kad laikantis užsibrėžtų principų buvo sukurta instaliacija „Hypar“ – didžiausias „Hypar Collective“ komandos projektas. 

Jį sudaro modulinė įvairiomis formomis sujungiamų aliuminio kubų konstrukcija, vaizduojanti sudėtingą hiperbolinio paraboloido modelį. Universali konstrukcija individualiai pritaikoma prie bet kokio įvykio ir kūrėjams suteikia laisvę atrasti naujas išraiškos galimybes. Šiame kūrinyje perteikiama ir pabrėžiama sujungtų iš pirmo žvilgsnio priešingų elementų – technologijų ir gamtos – sąveikos svarba. III Vilniaus šviesų festivalyje ši instaliacija lankytojams primins apie įvairovę ir pagarbą kiekvieno asmens teisėms – ji švies vis kitomis spalvomis, joje periodiškai įsižiebs vaivorykštė.

„Skatiname lygybę, įvairovę ir įtrauktį Lietuvoje, nes tikime, kad žmonės turi teisę jaustis laimingi būdami savimi, nepaisant savo lyties, rasės, seksualinės orientacijos, tautybės, negalios ar amžiaus. Apie tai ne tik daug diskutuojame įmonės viduje, bet ir prisidedame prie iniciatyvų, renginių bei kitų veiklų, skirtų palaikyti LGBT bendruomenės teises. Džiaugiamės, kad atviros visuomenės idėja ryškiai spindės ir Vilniaus šviesų festivalyje“, – pranešime spaudai cituojama „Telia“ komunikacijos vadovė Birutė Eimontaitė.
Naujesnė Senesni