Ar P. Gražulį Kremliaus televizija pavadino kovotoju už gėjų teises ir rėžimo auka?

Rusijos žiniasklaida propagandiniams tinklams pasitelkė neramumus prie Lietuvos parlamento, kai antradienį jo prieigose kilo homofobų, antivakserių ir nacionalistų sukeltos riaušės, kurias malšino pareigūnai, o dalis jų vėliau patyrė rimtų sužalojimų. Vienas iš mitinge, peraugusiame į riaušes, dalyvavusių parlamentarų Petras Gražulis, nevengiantis svaidytis homofobiškais pareiškimais, buvo transliuojamas Rusijos televizijos, kontroliuojamos Kremliaus, reportažuose.

Pasirodė informacija, kad neva Rusijos televizija P. Gražulį apskelbė gėjų teisių gynėju | Momentinė ekrano kopija


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Nors mitingas prie Lietuvos parlamento buvo surengtas dėl to, nes Vyriausybė ėmėsi skatinti gyventojus skiepytis nuo COVID-19, Rusijos žiniasklaida ties tuo nesusitelkė. Rusijoje taip pat buvo įvesti privalomo skiepijamo tvarka, tad ši tema - labai jautri. Žiūrovams buvo pateikta informacija, kad neva prieš „fašizmą" protestuojantys gyventojai buvo išvaikyti aršių pareigūnų. Nors informacija ir prasilenkia su tikrove (riaušininkai pasižymėjo agresija, dėl kurios buvo sužaloti policininkai, mėtė į juos akmenis), tačiau verta atkreipti dėmesį į Seimo nario P. Gražulio žodžius, kuriuos noriai ištransliavo Kremliaus valdoma žiniasklaida. Parlamentaras dėstė, jog esą Lietuvoje demokratijos nėra. 

Įdomiausia yra tai, kad socialiniuose tinkluose pasirodė informacija, kad esą televizijos kanalas „Rossija1" įvardijo homofobiškai nusiteikusį politiką kaip kovotoją už gėjų teises ir rėžimo auką. Esą būtent toks prierašas nugulė po parlamentaro vardo ir pavardės ekrane, kai šis liejo nepasitenkinimą dėl Lietuvoje tariamai įsivyravusios diktatūros.

Vaizdo siužetas | Momentinė ekrano kopija

Kita vertus, jarmo.net turimose momentinėse ekrano kopijose matyti, kad „Rossija1" skelbtame propagandiniame reportaže P. Gražulis buvo įvardytas tik kaip Lietuvos Seimo narys. Apačioje esančio prierašo apie tariamą gėjų teisių gynimą nėra. Tad galima teigti, jog socialiniuose tinkluose pasirodžiusiose ekrano kopijose, kuriose rodoma, jog neva televizija P. Gražulį pateikė kaip gėjų teisių gynėją, gali būti neteisinga. 

Greičiausiai tokia informacija galėjo atsirasti išreiškiant satyrą prieš Seimo narį, savo pasisakymais ir elgesiu prieštaraujančiu LGBTQ+ teisių gynimui, ir mėginant jį pašiepti. 
Naujesnė Senesni