Seimo nariai kalbėti gali bet ką? A. Tapinas skųs teismo sprendimą dėl P. Gražulio, įsipainiojusio į pusnuogio vyriškio skandalą

Žurnalistas Andrius Tapinas, patyręs pirmą pralaimėjimą byloje prieš parlamentarą Petrą Gražulį, ketina nepasiduoti. Nors Vilniaus miesto apylinkės teismas ir atmetė A. Tapino ieškinį dėl P. Gražulio teiginių, kai pastarasis įsisiūbavus skandalui dėl už jo nugaros pastebėto pusnuogio vyriškio nuotolinio Seimo Kultūros komiteto posėdžio metu pareiškė, jog esą jo namuose laiką leido ne kas kitas, o pats A. Tapinas. Žurnalistas teisme mėgino įrodyti buvęs apšmeižtas. Be to, jis žadėjo, kad laimėjimo atveju priteistą sumą paskirtų LGBTQ+ teisių organizacijai. 

A. Tapino ieškinys buvo atmestas, bet tai - ne pabaiga | Jarmo.net koliažas | (Seimo kanceliarijos/Stop kadras/Unsplash nuotr.)

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

A. Tapinas teisme iš politiko prašė priteisti 10 tūkst. eurų. Tačiau Vilniaus miesto apylinkės teismas rugpjūčio 13-ąją nusprendė ieškinį atmesti ir iš pačio žurnalisto priteisė P. Gražulio patirtas bylinėjimosi išlaidas - 2420 eurų.

„Mane teismo sprendimas ir argumentai nustebino. Šiaip jau parengiamajame posėdyje man pasirodė keista, kad teisėjas Igoris Kasimovas užsileido Gražulį sau ant galvos. Į kiekvieną teisėjo klausimą jis atsakinėjo ne į temą, tiradomis apie Gargždus, homoseksualus, jį persekiojantį Tapiną, teisėjas tik kartojo klausimus, kol galiausiai Gražulis jį aprėkė, pareiškė, kad čia yra kone KGBistinis teismas, kuris jam neleidžia pasisakyti, atsijungė ir nepasirodė net pagrindiniame posėdyje. Mano advokatas sakė, kad pirmą kartą mato, kad teisėjas leistųsi taip apstaugiamas", - apie savo įspūdžius dėstė A. Tapinas „Facebook" paskyroje.

A. Tapino įrašas | Momentinė ekrano kopija


A. Tapinas teigė, kad nors teismas ir konstatavo, kad P. Gražulis sakė netiesą, tačiau, teismo nuomone, žurnalisto šeimos nariai, draugai, bičiuliai, kolegos, realūs ir racionaliai mąstantys verslo partneriai ar kiti asmenys turėjo suprasti, jog tai netiesa, todėl tariamai jokios žalos ir jokių nepatogumų nepatyriau ir ieškinys atmestas.

Teismo sprendimą A. Tapinas žada skųsti apygardos teismui. „100 procentų susitiksim apygardos teisme. Jeigu pralaimėsim, turėsim precedentą, kuris leis Seimo nariams kalbėti absoliučius blėnius apie bet ką. Pamatysim", - teigė žurnalistas.



Paslaptingas vyriškis, teigė P. Gražulis, buvo A. Tapinas. Pastarasis dėl tokio teiginio kreipėsi į teismą | Momentinė ekrano kopija


Jarmo.net primena, kad 2020-ųjų gruodį Seimo nariui P. Gražuliui, garsėjančiam kaip itin homofobiškais teiginiais besisvaidančiam politikui, sunkiai sekėsi prisijungti prie Seimo kultūros komiteto posėdžio. Kelias sekundes ekrane pasirodė vaizdas, kaip už jo nugaros priėjo paslaptingas pusnuogis vyras ir padėjo parlamentarui išspręsti techninius nesklandumus. Tai visuomenei sukėlė daug klausimų - su kuo P. Gražulis leido laiką, kai tuo metu galėjo bendrauti tik vienas namų ūkis, kontaktai tarp asmenų dėl COVID-19 pandemijos užkardymo buvo labai ribojami. 

P. Gražulis teigė, kad dirbo iš Seimo viešbučio, o neva už jo nugaros buvo pats A. Tapinas.
Naujesnė Senesni