Egipto bankas dėl vaivorykštės ženklų ant banknotų sukėlė paranoją homofobiškoje visuomenėje

Egipto centrinis bankas patvirtino, kad naujos 10 ir 20 svarų kupiūros, kurias gobia vaivorykštės spalvų vandens ženklai, niekaip nėra skirtos palaikyti LGBTQ+ asmenų teises. Banknotai, pristatyti viešai, prieš tai dėl vaivorykštės simbolio sulaukė kritikos homofobiškoje Egipto visuomenėje.

Štai toks banknotas užvirė aistras Egipte | Twitter/Fareg_Alkagy nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Vaivorykštės spalvos pasirodė ties ant kupiūrų nupieštos mečetės. Kai kurie anti-LGBTQ+ judėjimų palaikytojai iš Egipto socialiniuose tinkluose apkaltino banko dizainerius, kad esą jie „propaguoja LGBTQ+ bendruomenę.

Nors Egipte LGBTQ+ bendruomenė oficialiai nėra persekiojama baudžiamuoju įstatymu, tačiau konservatyvi visuomenė homoseksualumą laiko „amoraliu" ir daugelis jų teigia, kad tai neturėtų būti priimta visuomenėje.  

Tuo metu banko atstovai atkirto, kad šios spalvos skirtos užkirsti kelią pinigų klastojimui. Bankas taip pat patikslino, kad ant kupiūrų pavaizduota vaivorykštė nėra susijusi su kuriamu dizainu, o tai tiesiog garantuoja didesnį saugumą.

Beje, verta pažymėti, kad naujieji banknotai sumažins tradicinės valiutos spausdinimo išlaidas, nes jie gaminami iš aplinkai nekenksmingo polimero.
Naujesnė Senesni