JAV palaiko Baltijos šalių LGBTQ+ žmones: „Pride" - tai lygybė, pagarba, teisingumas, drąsa ir svarbiausia – meilė

Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje didžiuojasi švęsdamos „Baltic Pride 2021" kartu su LGBTQI+ bendruomenėmis regione, skelbiama penktadienį išplatintame JAV ambasados Vilniuje pranešime. 

JAV ambasados Vilniuje nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Jame teigiama, kad „Pride" - tai lygybė, pagarba, teisingumas, drąsa ir svarbiausia – meilė. „Tai yra laikas švęsti, bet kartu ir laikas iš naujo įsipareigoti kurti dar saugesnę, labiau atvirą pasaulinę visuomenę visiems LGBTQI+ asmenims.


JAV ambasados Vilniuje nuotr.



Jungtinės Amerikos Valtijos palaiko Estijos, Latvijos ir Lietuvos LGBTQI+ bendruomenes. Mes kartu švenčiame laimėjimus ir palaikome besitęsiančią kovą už atvirumą ir lygybę. Visi žmonės, nesvarbu kas jie yra, ar ką jie myli, nusipelno būti lygūs prieš įstatymą, nusipelno gyvenimo be baimės ir orumo užtikrinimo.

JAV ambasados Vilniuje nuotr.


Vertiname bendradarbiavimą su atsidavusiais aktyvistais ir bendruomenės nariais Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, kurie siekia užtikrinti LGBTQI+ žmogaus teises Baltijos šalyse. Kaip skelbia „Baltic Pride 2021" moto: „Kol visi būsime lygūs”

Sveikiname su Pride!", - teigiama JAV ambasados pranešime. 

Jarmo.net primena, kad visą savaitę Latvijoje, Rygoje vyksta per 40 renginių, kuriuose kalbama apie LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumą. Šeštadienį planuojamos eitynės, kurių metu sostinės gatvėse važinės autobusiukas, o renginyje galės dalyvauti visi norintieji - numatomas nuotolinis susibūrimas.
Naujesnė Senesni