„Kol mes visi esame lygūs!" Ryga laukia „Baltic Pride" eitynių

Latvijos sostinėje Rygoje nuo pirmadienio iki šeštadienio vyksta „Baltic Pride" renginiai. Jų numatyta per 40. Kaip naujienų agentūrai BNS kalbėjo vienas iš festivalio vadovų Kasparas Zalytis, šiemet pagrindinis festivalio akcentas - eitynės, kurių šūkis „Kol mes visi esame lygūs", įvyks rugpjūčio 7-ąją, o prie jų internete prisijungti visi, kurie to norės.

Asociatyvi Charolin Klaos/facebook.com/BalticPride nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Kasmet „Baltic Pride“ vyksta vienoje iš trijų Baltijos šalių sostinių. Šiemet LGBTQ+ bendruomenė susirinko Rygoje palaikyti visų visuomenės grupių įvairovės ir lygybės.

Naujienų portalas baltictimes.com skelbia, kad Rygoje, Kanepės kultūros centre, pirmadienį buvo iškelta vaivorykštės vėliava.

Keliama vaivorykštės spalvų vėliava | facebook.com/BalticPride/


„Baltic Pride“ festivalio pirmininkė Kristine Garina sakė, kad pasididžiavimo renginiai yra būtini, nes LGBTQ+ bendruomenei tai yra matomumo klausimas ir galimybė LGBT+ žmonėms susiburti ir palaikyti vienas kitą.

Organizatoriai skelbia, kad pagrindinė šių metų „Baltic Pride“ tema - lygybė ir įtraukios visuomenės kūrimas.

Šeštadienį, rugpjūčio 7 d., „Baltic Pride 2021“ Latvijos ir kitų Baltijos šalių LGBTQ+ bendruomenė, draugai ir rėmėjai bus pakviesti į eiseną. K. Zalytis sakė, kad tai nebus įprastas žygiavimas. Organizatoriai teigia, kad vienas iš pagrindinių „Baltic Pride“ tikslų visada buvo matomumas. Nors pasaulinė COVID-19 pandemija paskatino žmones keisti savo įpročius ir išmokti gyventi kitaip, tačiau galima įtraukti žmones ir renginį vesti kūrybiškai. Tad atsižvelgiant į pandemijos poveikį, jog galbūt kai kurie žmonės vengia masinių susibūrimų, šiemet „Baltic Pride“ eitynės įgaus naują ir kūrybišką formą.

Yra numatytas spalvinga multimedijos internetinė iniciatyva „Tavo ypatingasis „Baltic Pride“. O tuo metu Rygos gatvėmis važinės autobusiukas.
Naujesnė Senesni