„Marijos radijas" tapo homofobija besidrabstančio vienuolio prieglobsčiu

Katalikiškame „Marijos radijuje" vienuolis Paulius Vaineikis lieja savo tulžį prieš LGBTQ+ bendruomenę. Dėl praėjusiais metais nuskambėjusių užgaulių pasisakymų apie „LGBTišnikus" iš Kretingos Pranciškonų gimnazijos kapeliono pareigų atleistas dvasininkas savo nišą atrado prie mikrofono radijo eteryje toliau drabstydamasis purvais prieš homoseksualius asmenis.

Paulius Vaineikis | Stop kadras

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Štai radijo klausytojams P. Vaineikio vedamose laidose tenka klausytis apie vaivorykštės spalvas, čia pat pabrėžiama, kad neva Dievas neleido būti tolerantišku nuodėmei.

Be to, vienuolis neigiamai atsiliepė ir apie žmogaus teises - esą šios Dievui nepatinka.

„Marijos radijo" programų direktorius kunigas Saulius Buržauskas pirmadienį portalui jarmo.net teigė, kad P. Vaineikis eteryje pasirodo kartą per mėnesį. Paklaustas, koks yra „Marijos radijo" požiūris į LGBTQ+ bendruomenę - ar jos atstovai taip pat galėtų diskutuoti radijuje - S. Buržauskas atsakė, kad diskusijų laidų, kuriose būtų pateikiamos įvairios nuomonės, kol kas nėra, bet neatmetė, jog tokios gali būti surengtos ateityje

„Stengiamės katalikišką mokymą atspindėti laidose", - sakė programų direktorius.

Pašnekovas, bet kita ko, teigė, kad nėra aišku, ar P. Vaineikis pasirodys eteryje ir ateityje - neva tai priklausys nuo paties vienuolio noro, kadangi šis dirba savanoriškais pagrindais.

Apie P. Vaineikio elgesį „Marijos radijuje" taip pat rugpjūčio pradžioje rašė ir naujienų portalas alfa.lt 

Viešojoje erdvėje kilo pasipiktinimas dėl tokių dvasininko replikų, tiesa, jarmo.net žiniomis, kol kas apie P. Vaineikio pasisakymus radijo eteryje niekas institucijoms nepranešė. 

„Pranešame, kad šiuo metu Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba nėra gavusi skundų dėl Marijos radijo programoje „Dievo žodis“, kurioje dalyvauja vienuolis Paulius Vaineikis, skleidžiamos informacijos, susijusios su LGBTQ+ bendruomene", - praėjusią savaitę, antradienį portalui jarmo.net patvirtino Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos Viešosios informacijos stebėsenos ir ekspertizės skyriaus vedėja Aliona Gaidarovič.
Naujesnė Senesni