Pareigūnai žino apie LGBTQ+ bendruomenei grasinančius plakatus Lietuvos miestuose

Rugsėjo 4-ąją Kaune LGBTQ+ bendruomenė numato eitynes už savo laisves ir teises. „Pride" turėtų sutraukti tūkstančius „Queer" žmonių. O tuo metu viešojoje erdvėje plinta gąsdinimai ir grasinimai.

Viešose vietose kabinami štai tokie plakatai | Jarmo.net koliažas

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Plakatai su šokiruojančiais tekstais yra kabinami įvairiose vietose, Lietuvos miestuose, o juose teigiama: „Breivikas buvo teisus! Kas taps lietuviškuoju Breiviku? Jo Lietuvai reikia!". Taip prisimenamas Norvegijoje 77 žmones per sprogimą ir šaudynes pražudęs teroristas, reiškiantis ultra-dešiniąsias pažiūras.

Kitame plakate matyti kvietimas. Jame rašoma: „Atvyk Rugsėjo 4 dieną ir visi kartu parodykime, kad Kaunas - NE GAIDYNAS". Tame pačiame plakate minimos „Kauno Pride" eitynės.

Jarmo.net Lietuvos policijos departamento paklausė, ar dėl nesantaiką kurstančių plakatų vyksta tyrimas.

„Facebook" nuotr.



„Policijai tokio pobūdžio skrajutės žinomos. <...> Policijai žinoma informacija, situacija stebima", - teigė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus atstovai.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tas, kas turėdamas tikslą platinti gamino, įsigijo, siuntė, gabeno, laikė dalykus, kuriuose tyčiojamasi, niekinama, skatinama neapykanta ar kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų arba kurstoma smurtauti, fiziškai susidoroti su tokia žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu, arba juos platino, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.
Naujesnė Senesni