Lietuvos „Queer" bendruomenės patirtys atgulė kerinčiose fotografijose: kviečia išrinkti geriausias akimirkas

Kerinčios, pribloškiančios, džiugios, priverčiančios susimąstyti - taip galima apibūdinti LGBTQ+ bendruomenės fotografijas iš ciklo „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu", paskelbtas Vilniaus universiteto studentų atstovybės (VU SA) „Be etikečių". „Viena iš emocijų, apimančių žvelgiant į šias fotografijas - tai maloni nuostaba", - sakė atstovybės narys Egidijus Skužinskas.

Kelios iš konkurse dalyvaujančių fotografijų | Jarmo.net koliažas (Autoriai: Melė Ugnė Alesiūtė, Aura Skulskytė, Austėja Račaitė, Laura Rudzevičiūtė)


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

VU SA „Be etikečių" atstovas E. Skužinskas skaičiavo, kad iš viso buvo paskelbtos 46 nuotraukos, dalyvaujančios konkurse „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu".

Iš viso nuotraukas atsiuntė 13-ka autorių. 

Minėtas konkursas - tai VU SA „Be etikečių" organizuojamo „Queer" festivalio dalis.


„Siekėme, kad parodos idėja būtų pozityvi. Apie „Queer" bendruomenę pastaruoju metu labai daug negatyvios informacijos. Taigi, norėjome suvokti, kas teikia vilties, kas įkvepia. Diskutuodami apie parodą nusprendėme pakviesti fotografus siųsti savo nuotraukas, - portalui jarmo.net kalbėjo E. Skužinskas.

Lietuvos poetas Henrikas Radauskas viename savo kūrinių rašo: „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu". Mes supratome, kad tai labai susiję su dabartine „Queer" žmonių situacija: pasaulis vis dar nedėkingas, ne toks, kokio trokštame, tačiau visuomet turime viltį, kad pasaulis atrodys kitaip. Tai padeda siekti tikslų, kovoti už teisę, skleisti meilę".

E. Skužinskas | Asmeninio archyvo nuotr.


Vaikinas teigė, kad fotografijos labai skirtingos, nes fotografų patirtys - labai skirtingos. „Tikriausiai tai atspinti tai, jog ir bendruomenė labai įvairi".

E. Skužinskas sakė, kad atrinktos fotografijos bus atspausdintos, kavinėje „Vieta" bus surengta jų ekspozicija. Parodoje bus iškabinta nuo 10 iki 12 fotografijų.

Šiuo metu darbai konkurso metu yra vertinami pagal tai, kiek „Be etikečių" socialinio tinklo „Facebook" paskyroje sulauks jaustukų.

Balsavimas baigiasi rugpjūčio 18 dieną, 10 valandą.
Naujesnė Senesni