Akmenis į policiją mėčiusiam ir homofobiškais įrašais besidalijusiam kovotojui prabilo sąžinė

Praėjusį mėnesį prie Seimo kilus riaušėms, į pareigūnus akmenis laidęs kovotojas Arnoldas Misiūnas nusprendė atsiprašyti. Iš pradžių neigęs, kad vaizdo įrašuose užfiksuotas jis, sportininkas dabar save kaltina dėl klubo, kuriam priklausė, gero vardo paniekinimo.

A. Misiūnas atsiprašo | Momentinė ekrano kopija

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Savo socialinio tinklo paskyroje įrašu, kuriame minima šešiaspalvė (suprask, LGBTQ+ vėliava), taip pat dėl lygių teisių LGBTQ+ bendruomenei siekio kaltinamas Seimo narys Tomas V. Raskevičius, pasidalijęs sportininkas rugpjūčio 10-ąją dieną buvo apimtas įsiūčio, kurį nusprendė išlieti ant policijos. 

Vaizdo įrašuose jis užfiksuotas laidantis akmenis į pareigūnus. Šalia kovotojo buvę asmenys, palaikantys homofobiškas maršistų idėjas, taip pat besipriešinantys COVID-19 vakcinoms, atliko panašius veiksmus. 

Prispaustas žurnalistų, iš pradžių A. Misiūnas mėgino teisintis, jog video įrašuose matomas ne jis, o neva labai panašus asmuo. Vis tik supratęs, kad trauktis nebėra kur, kovotojas ištraukė atsiprašymo kortą.

„Kartais reikia laiko, kad suprastum ir įvertintum, kokius padarinius gali iššaukti neapgalvotas, emocijomis grįstas elgesys.

Šiandien tą suprantu ir noriu atsiprašyti.

Labiausiai už tai, kad elgiausi savanaudiškai žiūrėdamas tik savo emocijų bei interesų, ir nepagalvojau, kad mano dalyvavimas mitinge prie seimo gali pakenkti geram klubo vardui. Taip pat noriu atsiprašyti, kad laiku neužkirtau kelio tolimesniems pranešimams ir savo pozicijos neišsakiau anksčiau, siekiant išvengti klubo tapatinimo su mano, kaip juos atstovaujančio sportininko elgesio. Suprantu, kad tokie mano veiksmai neatspindi klubo vertybių ir neatskleidžia profesionalaus požiūrio į sportą.

Kiekvienas turi atsakyti už savo klaidas, jas pripažinti ir iš jų mokytis. Todėl dar kartą atsiprašau, kad dėl mano klaidos buvo sudvejota klubo, kolegų ir trenerių reputacija.

Sparta visada buvo ir man yra Šeima. Visada būsiu dėkingas už tai, kad klubas mane priėmė į savo gretas, mokė, palaikė ir manimi tikėjo. Jų dėka turėjau galimybę pažinti tikrų varžybų jausmą, susipažinti ir mokytis iš geriausių savo srities sportininkų", - savo „Facebook" paskyroje trečiadienį paskelbė A. Misiūnas. 

Jarmo.net primena, kad Lietuvos kikboksingo federacija WAKO paskelbė pranešimą, kuriame pasmerkė riaušėse galimai dalyvavusį kovotoją. Jo narystė buvo suspenduota metams laiko.
Naujesnė Senesni