Policija sulaikė A. Kandrotą - pagarsėjusį kovotoją prieš LGBTQ+ teises

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis patvirtino - trečiadienio vakarą sulaikytas vienas žinomiausių anti-LGBTQ+ judėjimo „Šeimų gynimo maršas" veidų Antanas Kandrotas, pravarde „Celofonas". Šio veikėjo neturėtų stebinti teisėsaugos susidomėjimas juo - kartą vyras jau buvo nuteistas ir kalėjo, o šiuo metu taip pat vyksta teisiniai procesai, susiję su galimais finansiniais nusikaltimais: prokuratūra siekia, kad A. Kandrotas kalėtų ilgiau nei nusprendė pirmos instancijos teismas.

A. Kandrotas laiką leidžia pareigūnų apsuptyje | Momentinė ekrano kopija ir jarmo.net nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


A. Kandrotas yra linksniuojamas pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl riaušių kurstymo per rugpjūčio 10 dienos neramumus, kai prie Seimo prisirinkę protestuotojai, mitingavę prieš COVID-19 vakcinas, sukėlė riaušes, numalšintas naktį. 

A. Kandrotas riaušes stebėjo transliuodamas įvykius socialiniuose tinkluose ir skatino žmones atvykti į vietą. Nepatikslintais duomenimis, per riaušes nukentėjo maždaug 20 pareigūnų. 

„Knygnešys Patreon" paskyroje trečiadienį pranešta, kad vyras pareigūnų buvo sustabdytas važiuojantis automobiliu Vilniuje, kartu su juo buvo šeima - žmona ir 2 mažamečiai vaikai.

„Celofanu" vadinamas veikėjas ne pirmą kartą susiduria su teisėsauga, o ant rankų uždedami antrankiai jam turėtų būti jokia naujiena: šiuo metu jis taip pat teisiamas dėl finansinių aferų, o kiek anksčiau jau ragavo ir kalėjimo duonos. 

Viešumoje A. Kandrotas nuolat kritikuodavo LGBTQ+ bendruomenės teisių aktyvistus, taip pat skelbė abejotinus duomenis apie juos mėgindamas diskredituoti šį teisių judėjimą. Štai jarmo.net gegužės mėnesį jau aprašė istoriją, kaip „Facebook" puslapyje „Knygnešys" A. Kandrotas tarp LGBTQ+ teisių aktyvistų, susirinkusių prie Seimo palaikyti Partnerystės įstatymo projekto, neva atpažino garsų pedofilą. Tiesa, paaiškėjo, kad pastarasis laiką leido ne tarp LGBTQ+ teisių palaikytojų, o kalėjime - jo vaizdo įraše matomas visiškai kitas žmogus, neturintis nieko bendro su seksualiniais nusikaltimais prieš vaikus. 

A. Kandrotas, siekdamas populiarumo viešumoje, prisijungė prie Vytauto Šustausko „Kovotojų už Lietuvą sąjungos" ir nesėkmingai mėgino kandidatuoti praėjusiais metais vykusiuose parlamento rinkimuose. Tiesa, už finansines aferas teisiamo vyro sąjungai pritrūko pinigų - Vyriausiajai rinkimų komisijai laiku nebuvo pateiktas užstatas. 

A. Kandrotas, be kita ko, yra vienas žinomiausių anti-LGBTQ+ teisių judėjimo „Šeimų gynimo maršas" veidų bei rengia protestus, nukreiptus prieš neheteroseksualių asmenų lygiateisiškumą. 
Naujesnė Senesni