Demaskuota: apie pedofilą LGBTQ+ mitinge prie Seimo paskelbęs A. Kandrotas „apsipažino"

„Facebook" puslapyje „Knygnešys", kurį administruoja skandalingais pasisakymais apie LGBTQ+ asmenų grupę išgarsėjęs, taip pat už finansines aferas nuteistas Antanas Kandrotas, pateikiama informacija, kad neva prie Seimo antradienį vykusiame LGBTQ+ palaikytojų pikete dalyvavo ir garsiausias Lietuvos pedofilas Ervydas Čekanavičius. Tiesa, paaiškėjo, kad kadre, kurį savo vaizdo įraše pateikia A. Kandrotas, užfiksuotas visiškai kitas žmogus. Portalui jarmo.net pavyko susisiekti su vyru, neteisingai tapatinamu su pedofilu E. Čekanavičiumi.

Vaizdo įraše, rodydamas TV3 žinių reportažą, A. Kandrotas teigė, kad tarp LGBTQ+ palaikytojų užfiksuotas pedofilas, tačiau tikrovė - kitokia | Jarmo.net nuotr. (asmens atvaizdas saugant nukentėjusiojo nuo dezinformacijos privatumą, uždengtas)


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Melagingos informacijos skleidėjo taikiniu tapęs vyras teigė susisiekęs su A. Kandrotu ir pareikalavęs paneigti viešai paskelbtą, jį šmeižiančią informaciją. 

A. Kandrotas savo vaizdo įraše, kurį paskelbė gegužės 26 dieną, pasitelkė TV3 žinių siužetą, kuriame užfiksuotos LGBTQ+ palaikytojų mitingo prie Seimo akimirkos. Viename kadre matyti vyras, kurį A. Kandrotas tapatina su už pedofiliją nuteistu E. Čekanavičiumi.

Portalo redakcijai yra žinoma reportaže matomo asmens tapatybė. Jarmo.net turimais duomenimis, vyras, kurio atvaizdą pateikė A. Kandrotas, išties nėra E. Čekanavičius.

 


„Į teisininkus nesikreipiau. Pradžiai noriu išspręsti klausimą taikiai, tad nusiunčiau jam žinutę: „Atkreipiau dėmesį, kad jūs viešinate mano nuotrauką, tapatindamas mane su pedofilu Čekanavičiumi, kas neatitinka tikrovės. Prašau nedelsiant nutraukti šios informacijos skleidimą ir viešai paneigti ją visur, kur esate ją paskleidęs." Manau, kad tapau to žmogaus polinkio visur matyti sąmokslus auka", - dėstė reportaže užfiksuotas asmuo, nepanoręs būti įvardytas viešai.

Dezinformacijos taikiniu tapęs pašnekovas portalui jarmo.net, be kita ko, papasakojo atkreipęs dėmesį, kad, žiniasklaidos duomenimis, šiuo metu E. Čekanavičius vis dar turėtų laiką leisti už grotų. 

Kauniečiui E. Čekanavičiui dar 2009 metais buvo skirta 15-kos metų laisvės atėmimo bausmė už seksualinius nusikaltimus prieš nepilnametį berniuką. Duomenų apie tai, kad nuteistasis paleistas į laisvę anksčiau laiko, nėra. 

Kaip kalėjime dienas skaičiuojantis pedofilas galėjo dalyvauti LGBTQ+ palaikytojų mitinge Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo, A. Kandrotas neatskleidė - jis į jarmo.net užklausą rengiant publikaciją neatsakė ir savo pozicijos neišdėstė. 

Nors informaciją buvo galima patikrinti nuodugniau ir iš viešoje erdvėje pateiktų duomenų padaryti išvadą, kad E. Čekanavičius net negalėjo dalyvauti LGBTQ+ mitinge, to A. Kandrotas nepadarė.

Jarmo.net redakcijos vertinimu, A. Kandrotas paskleidė dezinformaciją - sąmoningai ir tyčia, žinomas, kad skleidžia tikrovės neatitinkančius faktus, paskelbė vaizdo reportažą, kuriame mėgino sukompromituoti LGBTQ+ bendruomenės aktyvistus įvardydamas, kad tarp jų esą laiką leidžia ir pedofilas. Įtarimus, kad melas paskleistas sąmoningai, dar labiau sustiprina tai, kad net informuotas apie tikrovės neatitinkančią informaciją vaizdo įraše, A. Kandrotas iki šiol vaizdo įrašo nepašalino ir jame išsakytų teiginių nepaneigė. 
Naujesnė Senesni