Homofobiškiausias Lietuvos miestas to dar nematė - gatvėse nušvito vaivorykštės ženklai

Lietuvoje plinta žinia - mes esame visur. LGBTQ+ bendruomenės narių yra praktiškai visose vietose, tik nebūtinai jose gyvenantys žmonės apie tai susimąsto. Jie gali būti vaikai, mokytojai, kasininkai, pareigūnai, tėvai. Apie tai nuo šiol galės pamąstyti ir Tauragės - vieno homofobiškiausio Lietuvos miesto - gyventojai.
 
Tauragėje iškabinti vaivorykštės lipdukai, skatinantys pagalvoti, jog LGBTQ+ žmonės yra visur | jarmo.net koliažas


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Gegužės mėnesį paskelbtoje lrt.lt apklausoje paaiškėjo, kad Tauragė itin išsiskiria priešiškumu LGBTQ+ bendruomenei. 

jarmo.net nuotr.


Pavyzdžiui, Partnerystės įstatymui, kuris suteiktų galimybę įteisinti santykius ir tos pačios lyties poroms, čia nepritaria 83 procentai gyventojų, o vos 8 procentai - pritaria.

jarmo.net nuotr.
 

Panašu, kad 8 procentai tauragiškių šią savaitę turėtų nudžiugti sužinoję, kad yra juos palaikančių bendraminčių. Viešose miesto vietose buvo iškabinti lipdukai, nudažyti vaivorykštės - LGBTQ+ palaikymo - spalvomis.

jarmo.net nuotr.


Šalia Tauragės r. savivaldybės Birutės Baltrušaitytės bibliotekos skaitytojus pasitinka ženklas „Tavo rašytoja".

jarmo.net nuotr.


Netoli fontanų, kuriuose karštomis vasaros dienomis krykštaudavo vaikai, tėvai galės perskaityti „Tavo vaikas"

jarmo.net nuotr.


Ar gali būti, kad žmonės, išvydę šiuos ženklus, pagaliau išties susimąstys?

jarmo.net nuotr.


Prie Tauragės „Versmės" gimnazijos, „Jovarų" pagrindinės mokyklos, „Žalgirių" gimnazijos iškabinti lipdukai „Tavo mokinys", „Tavo sesuo", „Tavo draugas", „Tavo mokytoja". 

jarmo.net nuotr.


Bažnyčių gatvėje, kurią tiek vienoje, tiek kitoje pusėje supa dvi - katalikų ir liuteronų - bažnyčios, iškabinti lipdukai, primenantys, kad tarp LGBTQ+ bendruomenės narių gali būti „Tavo anūkas", „Tavo draugas", „Tavo vyras", „Tavo žmona". 

jarmo.net nuotr.


Teigiama, kad atsiskleidimas - viena efektyviausių priemonių, kuri keičia visuomenę. Tačiau atsiskleisti kai kuriems gali būti vis dar labai nedrąsu. Šalia vieno prekybos centro esančioje autobusų stovėjimo aikštelėje lipdukas skelbia „Tavo kasininkas". Ką jaučia šis kasininkas, kuris dirba kiekvienam - ir jį palaikančiam, ir jį niekinančiam žmogui, tačiau galiausiai pats yra pamirštamas?

jarmo.net


Šalia Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato, netoli pareigūnų automobilių stovėjimo aikštelės pakabintas lipdukas „Tavo policininkė".

jarmo.net nuotr.


Juk LGBTQ+ bendruomenė taip pat yra šios visuomenės dalis, ji gina, saugo, padeda. Kartais didžiausiems žmogaus teisių priešininkams prireikia jų pagalbos. 

jarmo.net nuotr.
 

O štai šalia Tauragės r. savivaldybės gyventojams primenama, kad LGBTQ+ asmenų grupei gali priklausyti ir „Tavo politikė", kurią jie išrenka. Galbūt jie kreipiasi į ją norėdami išspręsti savo problemas, tačiau kai kalba pasisuka apie LGBTQ+ asmenų teises, nesusimąsto, jog šįkart padėti reikia jai?

jarmo.net nuotr.


Lipdukai yra klijuojami įvairiuose Lietuvos miestuose. Jarmo.net paprašius skaitytojų pasidalinti užfiksuotomis akimirkomis, kuriose matyti ryškūs vaivorykštės spalvų ženklai, atskriejo vaizdai iš Vilniaus rotušės, Kauno, Kėdainių ir kitų mūsų šalies vietų. 

jarmo.net koliažas

Naujesnė Senesni