Kenijoje uždraustas dokumentinis filmas apie gėjų porą

Kenijos valdžios institucijos praėjusią savaitę uždraudė rodyti ir platinti dokumentinį filmą, pasakojantį gėjų poros, gyvenančios Kenijos sostinėje Nairobyje, istoriją. Anot cenzorių, filmas yra nepriimtinas ir prieštarauja šios itin krikščioniškos šalies, kriminalzuojančios homoseksualumą, „kultūrai ir identitetui“.

Nuotraukos šaltinis: static.wixstatic.com


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Cenzūravimo tarnybos – Kenya Film Classification Board (KFCB) – įniršį sukėlė Kenijos režisieriaus Peterio Murimio (Peter Murimi) filmas „Aš esu Samuelis“. Tarnybos nuomone, šis filmas propaguoja „gėjų santuoką kaip priimtiną gyvenimo būdą“. Pasak tarnybos pranešimo spaudai, filme „propaguojamos vertybės prieštarauja mūsų Konstitucijai, mūsų kultūrinėms vertybėms ir normoms“. Dar daugiau, anot tarnybos vadovo Kristoferio Vambu (Christopher Wambu), filme yra simuliuojama bažnytinė santuoka, o tai jau esą tikras tikinčiųjų jausmų įžeidimas. Dėl šių priežasčių KFCB uždraudė Kenijos teritorijoje filmą „rodyti, platinti, turėti ir dalintis“.

Homoseksualumas tebėra tabu daugumoje Afrikos valstybių, kuriose LGBTI+ bendruomenė dažnai susiduria su diskriminacija ir persekiojimu.

Bandymai panaikinti britų kolonijinius homoseksualumą kriminalizuojančius įstatymus Kenijoje nepavyko ir homoseksualūs santykiai tebėra nusikaltimas, galintis užtraukti netgi 14 metų kalėjimo bausmę.

Tai – ne pirmas kartas, kai uždraudžiamas LGBTI+ tematikos filmas. 2018 m. Kenijos valdžios institucijos uždraudė režisierės Wanuri Kahiu filmą apie lesbiečių meilę „Rafiki“. Tai buvo pirmasis Kenijos filmas, parodytas Kanų kino festivalyje. Vis tik po nelengvo bylinėjimosi proceso, „Rafiki“ galiausiai buvo trumpai rodomas Nairobyje pilnutėlėse salėse.

Parengta pagal komitid.fr
Naujesnė Senesni