Ingrida Šimonytė - Karbauskiui: „Šeimoms svarbūs ne abstraktūs ginčai, ar Jūsų ar mano šeima atitinka kieno nors įsivaizdavimą"

Premjerė Ingrida Šimonytė, atsakydama į „valstiečių" lyderio Ramūno Karbauskio laišką, užsiminė ir apie Lietuvoje kilusias diskusijas šeimos politikos klausimu. Valstiečių ir žaliųjų sąjunga deklaruoja pasisakanti „Už tradicinę šeimą". Po šia deklaracija slypi žinutė, kad ši partija darys viską, jog LGBTQ+ bendruomenė nepasiektų lygiateisiškumo. Ministrė pirmininkė tokį požiūrį sukritikavo.

Ramūnas Karbauskis ir Ingrida Šimonytė | Jarmo.net koliažas (Dž. Barysaitės/Seimo kanceliarijos nuotr.)


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Šiuo metu Lietuvoje verda diskusijos apie lyčiai neutralios partnerystės įteisinimą. R. Karbauskis tokioms užmačiom priešinasi. Tuo metu premjerė išsako poziciją, jog palaiko galimybę tos pačios lyties poroms įteisinti savo santykius. 

„Šeimos politikos klausimu Vyriausybė išlieka nuosekliai įsitikinusi, kad šeimoms svarbūs ne abstraktūs ginčai, ar Jūsų ar mano šeima atitinka kieno nors įsivaizdavimą, o reali pagalba ir saugi aplinka sprendžiant vaikų auginimo, neįgaliųjų ar senyvų šeimos narių poreikių problemas. Kokybiškas švietimas, susitarimą dėl kurio pasirašėte ir Jūs, yra nepalyginamai svarbesnis vaikus auginančioms šeimoms, nei ginčai, kuriuose bandoma tiksliai apibrėžti tai, kas nėra tiksliai apibrėžiama dėl pačių žmonių skirtingumo", - atsakyme į R. Karbauskio laišką rašė I. Šimonytė.
Naujesnė Senesni