Vokietijoje išrinktos dvi translytės parlamentarės

Vokietija sekmadienį rinko parlamentą - atstovus į Bundestagą. Kol kas nėra aišku, kas suformuos Vyriausybę, tačiau kai kurie politikos analitikai teigia, kad tą padaryti daugiau šansų turi socialdemokratų partija, jeigu pavyks susiderėti su kitomis partijomis dėl koalicijos. O kol šis procesas tęsiasi, Vokietijos LGBTQ+ bendruomenė jau švenčia rinkimus laimėjus 2 translytėms parlamentarėms, pažadėjusioms dirbti žmogaus teisių srityje.

Nyke Slawik ir Tessa Ganserer Jarmo.net (instagram.com/nyketomato ir instagram.com/tessa_ganserer)


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Remiantis preliminariais rinkimų rezultatais, paskelbtais pirmadienio rytą, socialdemokratų partija (SDP) vedama Olafo Scholzo įveikė krikščionių bloką (CDU/CSU).

Skaičiuojama, kad Angelos Merkel CDU partija surinko 24,1 proc. rinkėjų balsų, o tuo metu socialdemokratai užsitikrino 25,7 proc. balsų.

Tuo metu Vokietijos Žaliųjų partija pasiekė savo geriausią visų laikų rezultatą surinkusi 14,8 proc. alsų. O. Scholzas mano, kad jis gali sudaryti koaliciją su žaliaisiais ir liberalais politikais. Jeigu taip įvyktų, tai užbaigtų 16 metų trukusią centro dešinės valdžią.

Be kita ko, į Bundestagą buvo išrinktos dvi translytės žaliųjų partijos parlamentarės - Tessa Ganserer ir Nyke Slawik.

44 metų T. Ganserer, nuo 2013 metų einanti šiaurės Niurnbergo regiono parlamento narės pareigas, 2019 metais atskleidė esanti translytė moteris.

Politikės manymu, Vokietijoje metas pokyčiams.

„Lytinė tapatybė yra žmogaus teisių dalis. Ateityje turėtų būti įmanoma asmeniui pateikti prašymą pakeisti savo lytį“, - teigė T. Ganserer.

Pirmadienį ji socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Iš visos širdies dėkoju už rinkėjų parodytą pasitikėjimą".

Politikė taip pat pasveikino Nyke Slawik, kuri pasiruošusi dirbti kovodama su klimato krizės klausimais bei už LGBTQ+ asmenų teises užtikrinant lygias galimybes translyčiams asmenims.

N. Slawik ne kartą yra išreiškusi savo paramą LGBTQ+ asmenų teisėms bei teigė, kad darys viską, kad teisinė padėtis neheteroseksualiems asmenims pagerėtų.

Po sekmadienį, rugsėjo 26 d., įvykusių rinkimų Angela Merkel liks kanclere iki kol bus suformuota nauja koalicija. Pasak BBC, šis procesas gali tęstis iki Kalėdų.
Naujesnė Senesni