LGBTQ+ darbuotojų patirtys: priekabiauja, atleidžia, nepriima

Praėjusią savaitę, penktadienį paskelbtame Jungtinių Amerikos Valstijų UCLA teisės mokyklos Viljamso instituto atliktame tyrime nustatyta, kad 46 proc. LGBTQ+ darbuotojų bent kartą gyvenime patyrė diskriminaciją dėl lytinės tapatybės ar seksualinės orientacijos. Kai kurie apklaustieji vien dėl priklausymo LGBTQ+ asmenų grupei buvo nepriimti į darbą arba jame prie žmonių priekabiauta.

Asociatyvi Alex Kotliarskyi/Unsplash nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Maždaug 9 proc. LGBTQ+ darbuotojų pranešė apie diskriminacinį darbdavių elgesį, pasireiškusį per pastaruosius metus. O maždaug 11 proc. LGBTQ+ darbuotojų pranešė, kad per pastaruosius metus buvo atleisti arba net nepasamdyti vien dėl seksualinės orientacijos ar lyties tapatybės.

Naudodamiesi apklausos duomenimis, surinktais 2021 m. gegužės mėn. iš 935 LGBTQ+ darbuotojų, UCLA tyrėjai padarė išvadą, kad kai kurių LGBTQ+ darbuotojų diskriminacija tęsiasi visą gyvenimą.

Be kita ko, rezultatai rodo, kad daugiau nei pusė (57 proc.) LGBT darbuotojų, patyrusių diskriminaciją ar priekabiavimą darbe, pranešė, kad nesąžiningas elgesys buvo susijęs ir su religiniais įsitikinimais.

„Diskriminacija ir persekiojimas, nukreiptas prieš LGBTQ+ žmones, 2021 metais išlieka paplitęs“, - sakė Bradas Searsas, Viljamso instituto įkūrėjas. 

Anot jo, JAV priėmus lygybės įstatymą būtų užtikrinta, kad LGBT asmenims, ypač - translyčiams ir nebaltaodžiams LGBTQ+ žmonėms, būtų galima lygiavertiškai dalyvauti darbo rinkoje.

Naujesnė Senesni