Liaudies partijos atstovas nuteistas už neapykantos kurstymą prieš LGBTQ+ asmenis

Praėjusiais metais po Liaudies partijos vėliava į Seimą prasibrauti mėginęs Pranciškus Valickas rinkimų nelaimėjo, tačiau užsidirbo teistumą - LRT eteryje vykusių debatų metu vyras kurstė neapykantą prieš homoseksualius asmenis. Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, kad jis turės sumokėti 5 tūkst. eurų. Tą padaryti teismas jį įpareigojo per 2 metus.
 
Pranciškus Valickas | Stop kadras


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Apie tai, kad kaltinamasis aktas surašytas, Vilniaus apylinkės prokuratūra paskelbė dar šių metų vasario mėnesį. Vyrui buvo pareikšti kaltinimai dėl kurstymo prieš LGBTQ+ bendruomenę. 

Praėjusių metų rudenį vykusių LRT debatų, kurie transliuoti tiesiogiai, metu Liaudies partijos kandidatas itin užgauliai pasisakė apie homoseksualius asmenis.

„Dabar tiesiai šviesiai: lytys yra dvi ir jokių kitokių nėra. Čia yra gamtos kūrinys, o ne visokių filosofų iškrypėlių sumanymas. Dabar kitas dalykas: prisidengdami labai gražiais lozungais apie moterų gynimą, jie nori prastumti homoseksualistų pederastų šeimas, įteisinti kaip normalias šeimas. Ką tai reiškia? O tai reiškia, kad jie, iškrypėliai, tada galės įsivaikinti vaikus, įsivaikinti, ir įsivaikinę juos kankinti, išnaudoti, žaginti", - savo teiginius išsakė P. Valickas. 

Kai dabartinė Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska ir vėliau išrinktas Seimo narys Tomas V. Raskevičius kreipėsi į policiją, ši tyrimą pradėti atsisakė, bet tokį nutarimą panaikino prokuratūra. Tyrėjai ėmėsi darbo ir byla nukeliavo iki teismo. 

Vilniaus miesto apylinkės teismas, įvertinęs tokį pasisakymą, konstatavo, kad P. Valickas viešai tyčiojosi, niekino žmonių grupę dėl seksualinės orientacijos. 

Toks nuosprendis gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui per 20 dienų, taigi, jis dar nėra įsiteisėjęs. 
Naujesnė Senesni