Po homofobiško išpuolio „buduliai" puikuojasi socialiniuose tinkluose, o dėl vidurinių pirštų pradėta administracinė teisena

Veidai, primenantys asmenis, kurie bent kartą, o gal ir kelis tikrai yra turėję reikalų su teisėsauga - greičiausiai taip galima apibūdinti „Facebook" paskelbtoje nuotraukoje matomus vyrus, besipuikuojančius tuo, jog yra vežami į komisariatą po jų surengto išpuolio prieš LGBTQ+ bendruomenės narius Kaune vykstant eitynėms.

Jarmo.net koliažas

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Terminas „marozai" vartojamas tuomet, kai norima apibūdinti asmenis, situacijas sprendžiančius jėga, agresiją naudojančius kaip išgyvenimo strategiją. Terminą „marozai" vis dažniau keičia žodis „buduliai". 

Savo priešiškumą išreikšti jėga šeštadienį Kaune vykusiose eitynėse susirinko ne vienas toks asmuo, į LGBTQ+ eisenos dalyvius paleidęs kiaušinių, dūminių užtaisų, garsinių priemonių. Kai kurie jų susirėmė su policijos pareigūnais. Juos teko sulaikyti.

„Linkėjimai iš policijos mašinos:) Vakar iškrypėliai LGBT rengė Kaune eitynes. Dėl to kad vienam gyvuliui bankę sudaviau tai teko iškeliaut į areštinę", - rašo vienas „Facebook" vartotojų, prisistatantis Bendito Duobos vardu, viešai paskelbtame įraše, kuriame taip pat užfiksuotos ir dvi asmenukės.

Jarmo.net apie šį atvejį pasiteiravo Policijos departamento. Šiek tiek nustebino tai, jog galimai sulaikyti vyrai su savimi turėjo mobiliuosius telefonus ar kitas ryšio priemones, kuriose galėjo paskelbti, jog keliauja į policiją ir net tai įamžinti.

Momentinė ekrano kopija


„Asmenį talpinant į sulaikymo patalpas policijos komisariate iš jo paimami visi turimi daiktai. Kuomet asmuo sulaikomas, dalinės apžiūros metu privaloma išimti pavojų sukelti galinčius daiktus (aštrius, dūžtančius, smaugiamuosius ir pan.)", - penktadienį pakomentavo Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė. 

Panašu, kad telefonai buvo paimti jau tik sulaikytiesiems esant komisariate, o ne policijos automobilyje. 

Kol kas viešai nėra skelbiami duomenys, ką konkrečiai nusikalstamo padarė šie asmenys, tačiau iš to, ką vartotojas pats apie save skelbia socialiniuose tinkluose, greičiausiai jie įvykdė smurtinį nusikaltimą prieš žmogų dėl jo priklausymo LGBTQ+ bendruomenei. 

Policija anksčiau informavo, kad pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai, taip pat surašyta 16 protokolų, O. Vaitkevičienė patikslino, kad situacija šiuo metu kiek pasikeitusi. „Pareigūnai turi keletą patikslinamųjų medžiagų, kuriose sprendimai nėra priimti. Pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str.", - paaiškino ji. 

Be to, papildomai O. Vaitkevičienė nurodė, kad dėl Laisvės alėjoje įsikūrusio baro „Bistro Lafa" vadovės Neringos Kanarskaitės, nusprendusios „Kaunas Pride" dalyviams rodyti vidurinius pirštus, pradėta administracinė teisena. Už necenzūrinių gestų rodymą viešoje vietoje siekiant įžeisti gresia bauda nuo 30 iki 140 eurų, esant pakartotiniam pažeidimui - nuo 140 iki 240 eurų. 

Su N. Kanarskaite portalui jarmo.net susisiekti nepavyko. 
Naujesnė Senesni