Prie prezidentūros susirinko liberalaus jaunimas: ragina G. Nausėdą reaguoti ne tik įrašais „Facebook" paskyroje

Ketvirtadienį prie prezidentūros susirinko jaunimas, raginantis Gitaną Nausėdą esant neramumams visuomenėje imtis aktyvesnių veiksmų nei įrašai „Facebook" paskyroje. Anti LGBTQ+ teisių judėjimui, kurio palaikytojai ketina susiburti Vilniuje jau rugsėjo 10-ąją, kontrmitingą rengiantys liberalūs jaunuoliai skatina šalies vadovą tapti teisės viršenybės ir demokratijos sergėtoju.

Lietuvos liberalaus jaunimo pirmininkas Lukas Stravinskas | Jarmo.net koliažas

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Demokratija nėra daugumos diktatūra", - skelbė vienas užrašų ant iš mitinguotojo laikomo plakato. „Žmogaus teisės nesprendžiamos referendumu", „Partnerystė - ne grėsmė, o apsauga", - įsitikinę protestuotojai.

Lietuvos liberalaus jaunimo organizacijos surengtoje protesto akcijoje buvo kalbama apie žmogaus teisių svarbą ir jų užtikrinimą Lietuvoje, taip pat mitingo organizatoriai išreiškė viltį, jog penktadienį planuojamas šeimų maršo judėjimo mitingas Katedros aikštėje nepavirs į riaušes, kaip tai nutiko rugpjūčio 10-ąją prie Seimo. 

Mitinge pasirodė ir Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius.

Su mitinguotojais kalbėjosi ir prezidento patarėjas Povilas Mačiulis. Jis sakė: „Nepaisant to, kad yra daug nuomonių, kartais jos radikalios ir skiriasi, neturime kasti griovių, svaidyti akmenų ar kandžiotis replikomis".

Liberalaus jaunimo organizacijos vadovas Lukas Stravinskas portalui jarmo.net dar rugpjūtį sakė suprantantis, kad kai kurių žmonių nepasitenkinimas labiau matoma LGBTQ+ bendruomene ir žmogaus teisių srityje aktyviau veikiančia Vyriausybe gali būti lemtas karantino nuovargio, vis tik, pažymėjo pašnekovas, neramumų būtina išvengti.

Lietuvos liberalaus jaunimo organizacijos akcijos aprašyme skelbia: „Rugpjūčio 10 dieną prie Lietuvos Respublikos Seimo įvykusios riaušės sukrėtė Lietuvą. Dieną vykęs mitingas buvo kupinas įžeidžios retorikos, galimybių pasai ir vakcinacija buvo prilyginami Holokaustui, aikštėje stovėjo kartuvės, o iš tribūnų pasisakinėjo abejotinos reputacijos ar net priešiškoms Lietuvai valstybėms dirbantys asmenys. Vakarop buvo pažeidinėjami įstatymai apsupant Seimą, neleidžiant parlamentarams palikti pastato, o galiausiai kilo riaušės, kurių metu buvo sužeista keliolika pareigūnų.

<...> 

Ko siekiame šia akcija:

• Išreiškiame nepritarimą rugpjūčio 10-osios nakties įvykiams, kurių metų kilo riaušės ir buvo sužaloti pareigūnai.

Rugsėjo 10-ąją raginame protestuoti laikantis įstatymų bei vengiant įžeidžios retorikos.

• Raginame Prezidentą, kaip valstybės vadovą, griežtai pasmerkti bet kokius smurto protrūkius mitingų metu reaguojant ne vien socialinio tinklo Facebook įrašais.

• Kviečiame visuomenę vadovautis teisėtai ir demokratiškai išrinktos valdžios sprendimais, jiems nepritariant protestuoti taikiai, paisant įstatymų.

• Siekiame įrodyti, jog tautos balsas – nėra vienas monolitas ir tai, kad jis ne taip paprastai pasisavintinas, siekiant įgyvendinti savo politinius tikslus". 

facebook.com/liberalus.jaunimas nuotr.


Lietuvos liberalaus jaunimas taip pat ne kartą išreiškė pritarimą LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumo siekiui. Rugsėjo 4-ąją šios organizacijos atstovai dalyvavo „Kauno Pride" eitynėse.
Naujesnė Senesni