Riaušėse prie Seimo dalyvavusį A. Lobovą sulaikė pareigūnai

Praėjusį mėnesį prie parlamento kilusiose riaušėse dalyvavęs Andrejus Lobovas, pagarsėjęs svastikos tatuiruotėmis ant savo kūno ir demonstruojamais nacistiniais ženklais, buvo sulaikytas, ketvirtadienį patvirtino Policijos departamentas.

A. Lobovas | Momentinė ekrano kopija

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Trečiadienį buvo pranešta apie Antano Kandroto, vieno žinomiausių anti-LGBTQ+ judėjimo veidų, sulaikymą. Šiuo metu aiškėja, kad areštinėje laiką leidžia ir A. Lobovas, taip pat ne kartą pasižymėjęs tiek pasisakymais, nukreiptais prieš mokslo bendruomenę ir vakcinas, tiek replikomis prieš LGBTQ+ asmenis. 

Abu vyrai siejami su riaušėmis rugpjūčio 10-ąją.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis naujienų agentūrai BNS pranešė, kad A. Lobovas yra sulaikytas 48 valandoms - tiek leidžiama asmenį suimti be teismo leidimo. Dėl tolesnio suėmimo ar kardomųjų priemonių bus sprendžiama vėliau.

Ketvirtadienį A. Lobovui turėtų būti pareikšti įtarimai. 

Jarmo.net primena, kad šis veikėjas dėmesio sulaukė ne tik dėl dalyvavo riaušėse, bet ir dėl jų metu demonstruotų draudžiamų ženklų, tokių kaip nacistiniai simboliai. LGBTQ+ teisių aktyvistas dar rugpjūčio mėnesį pranešė policijai apie A. Lobovo demonstruotus ženklus ir paprašė jį nubausti. 

Atsakomybę už nacistinių ar sovietinių simbolių demonstravimą ne mokymo tikslais numato administracinių nusižengimų kodeksas. Tačiau A. Lobovo dėl riaušių kurstymo gali laukti ir baudžiamoji atsakomybė.

A. Lobovas | Momentinė ekrano kopija


Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tas, kas organizavo ar išprovokavo žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką, taip pat tas, kas riaušių metu smurtavo, niokojo turtą ar kitaip šiurkščiai pažeidė viešąją tvarką, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Tas, kas atlikdamas šio straipsnio 1 dalyje numatytus veiksmus panaudojo šaunamąjį ginklą ar sprogmenis arba pasipriešino policininkui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas laisvės atėmimu iki 6 metų.
Naujesnė Senesni