Policijoje - jau 22 asmeys, sulaikyti per „Pride" eitynes, pradėti tyrimai dėl nusikaltimų prieš LGBTQ+ bendruomenę

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėti keli ikiteisminiai tyrimai dėl elgesio, nukreipto į LGBTQ+ eitynių, įvykusių šeštadienį, dalyvius. Pareigūnai aiškinasi išpuolius, viešosios tvarkos pažeidimus.

Eitynių dalyvius įžeidinėjo homofobiškai nusiteikę, asocialiai atrodantys asmenys | Stop kadras

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Dar prieš eitynes, prasidėjusias 13 valandą, buvo sulaikytas 1986 metais gimęs asmuo, kuris Nepriklausomybės aikštėje filmavo LGBTQ+ asmenis, vadino juos necenzūriniais žodžiais, skatino neapykantą prieš asmenis dėl jų seksualinės orientacijos.


Portalas lrt.lt rašo, kad 2001 metais gimęs asmuo po eitynių Kęstučio gatvėje patyrė išpuolį, kai į jo gobtuvą buvo įmesta petarda. Be to, 1994 metais gimęs asmuo nukentėjo, nes jam buvo suduota. Pareigūnai sulaikė 1992 metais gimusį įtariamąjį. 

Pranešama, kad iš viso yra pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai dėl asmenų elgesio šeštadienį, kai vyko „Kaunas Pride" mitingas. BNS duomenimis, 1 ikiteisminis tyrimas vykdomas dėl neapykantos kurstymo, dar 4 - dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Šiuo metu yra sulaikyti 22 asmenys.

Portalas kauno.diena.lt skaičiuoja, kad iš viso eitynėse turėjo dalyvauti 2 tūkst. asmenų, tiesa, jarmo.net duomenimi, likus kelioms minutėms iki eitynių pradžios žmonės buvo nebeįleidžiami, todėl eitynes stebėjo ir mojavo vaivorykštės vėliavomis kai kurie LGBTQ+ palaikytojai ne tarp eitynių dalyvių, o tarp stebėtojų. 

A. Armonaitė eitynėse | facebook.com/ausrine.armonaite


Eitynių metu įvyko susirėmimai tarp policijos pareigūnų ir homofobiškai nusiteikusių asmenų, kurie mėgino blokuoti eiseną.

Be to, eisenos metu į LGBTQ+ bendruomenę buvo paleisti kiaušiniai. Vienas jų pataikė į Laisvės partijos narę, Ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę. Ji po eitynių žurnalistams sakė, kad tai jos nuotaikos nesugadino. Anot jos, Kaune įvykęs „Pride" mitingas tik dar kartą parodė, jog šaliai reikalingas Partnerystės įstatymas. 
Naujesnė Senesni