Žurnalas „Gay Times" stabdo popierinių leidinių spausdinimą

Žurnalas „Gay Times", vienas ilgiausiai pasaulyje spausdintų leidinių LGBTQ+ bendruomenei, skelbia apie stabdomą spausdintų žurnalų leidybą po 50 metų nenutrūkstamos veiklos. Redaktorius Lewisas Corneris teigė, kad priimtas sprendimas tekstus publikuoti išskirtinai internete. 

Jarmo.net koliažas

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Didžiojoje Britanijoje pradėtas spausdinti žurnalas pirmąkart buvo išleistas 1984 metais, tačiau jo pirmtakai datuojami dar nuo 1975 metų. Leidinys buvo gyvybiškai svarbus LGBTQ+ bendruomenės teisių ir laisvių kovoje siekiant pažaboti dezinformaciją ir smurtinę retoriką žiniasklaidoje.

„Gay Times" žurnalo viršelį yra papuošę tokios legendos kaip Eltonas Džonas, Deividas Bowie, Dusty Springfield ir t.t.

Leidinys pasirodydavo kas mėnesį iki pat 2020 metų, o po to išleidžiamas kartą per ketvirtį. Tačiau nuo šiol šis žurnalas nebebus spausdinamas. Skelbiama, kad atspausdintą žurnalą nusipirkdavo vos 2 proc. skaitytojų, taigi, priimtas sprendimas leidinį leisti tik elektroniniu būdu.

Žurnalo redaktorius L. Corneris teigė, kad „Gay Times“ sprendimas nutraukti žurnalo spausdinimą buvo planuotas jau kurį laiką. Pasak jo, atsižvelgta ne tik į rinkos diktuojamas sąlygas, bet ir į spausdinių poveikį aplinkai.

„Bet kokiai spausdintų žurnalų gamybai reikia didelių gamtos išteklių, todėl tai buvo vienas iš pagrindinių šio sprendimo veiksnių", - dėstė L. Corneris.
Naujesnė Senesni