D. Filmanavičiūtė po LGBTQ+ mamos susitikimo su prezidentu: „Turime eiti į nesuprantančius su meile"

Pirmadienį sutikusi iš Prezidentūros po susitikimo su prezidentu grįžtančią LGBTQ+ vaiko mamą Rasą Račienę, Dovilė Filmanavičiūtė teigė, kad LGBTQ+ bendruomenė šiuo metu išlieka pažeidžiama, todėl labai svarbu palaikyti šiai visuomenės grupei priklausančius žmones.

Dovilė Filmanavičiūtė | „Facebook" nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Manęs niekas neturi nei nuvilti, nei pateisinti mano viltis", - paklausta, ar iš prezidento šiandieninis elgesys atitiko jos lūkesčius, sakė visuomenininkė.

Socialinė aktyvistė tikino, kad kiekvieno empatiško žmogaus pareiga yra palaikyti tuos, kurie kenčia. Pasak D. Filmanavičiūtės, yra gera, kai bendruomeniškai susitinkama palaikyti žmonių, o ne maudomasi neapykantoje.

Visuomenininkė atkreipė dėmesį, kad Lietuvoje vis dar vyrauja neigiamos visuomenės emocijos, yra prasta psichinė sveikata.  

„Aš labai norėčiau, kad prezidento nuomonė - nes aš tikiu, kad jis yra žmogus, tėtis - nesikaitaliotų kiekvieną pasitaikiusią progą. To aš jam ir palinkėsiu. O ar viltys bus pateisintos tų žmonių, kurie nori oriai gyventi, tiesiog gyventi, kad nereikėtų skaičiuoti iš gyvenimo išėjusių paauglių ir kitos tragiškos statistikos, tai tiesiog turės dėl to padirbėti Seimas. Aš manau, kad mes, kaip atsakingi ir visuomeniški žmonės turime eiti į nesuprantančius (žmones) su meile", - tikino ji ir pabrėžė, kad teks šviesti visuomenę, ją edikuoti. 

Pasak visuomenininkės, vis dar stinga kritinio mąstymo, pasitikėjimo moksliškais šaltiniais, o „demagogiški pasisakymai iš tribūnų nepadės".

D. Filmanavičiūtė šeštadienį kartu su R. Račiene ir daugybe kitu LGBTQ+ teises palaikančių žmonių dalyvavo susibūrime „Mamos už mamas", kuris buvo skirtas atkreipti visuomenės dėmesį į LGBTQ+ teisių situaciją Lietuvoje. Akcija vyko po Prezidentūros langais.

Plačiau apie pirmadienį įvykusį R. Račienės ir G. Nausėdos susitikimą skaitykite šioje publikacijoje: „Su prezidentu susitikusi LGBTQ+ vaiko mama jam uždavė provokuojantį klausimą".

Naujesnė Senesni