Dovilė Filmanavičiūtė prie Prezidentūros telkia LGBTQ+ žmones ir jų artimuosius: „Stokim visos. Mamos už mamas"

Socialinė aktyvistė Dovilė Filmanavičiūtė, kalbėdama apie LGBTQ+ bendruomenės narių patiriamą diskriminaciją, skelbia: „Man naiviai atrodo, kad GANA". Šeštadienį, 11 valandą ji ketina pasirodyti S. Daukanto aikštėje po Prezidentūros langais taip siekdama parodyti savo solidarumą su LGBTQ+ vaiko mama Rasa Račiene, kuri pirmadienį susitiks su prezidentu Gitanu Nausėda.

LGBTQ+ eitynių, įvykusių 2021-ųjų rudenį, Kaune akimirka | Arūno Griciaus nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Gana žeminti žmones, gana juos žudyti tais matavimais „paskaičiuokim, broliai kurmiai, kuriems čia labiau skauda”, gana gąsdinti, gana jiems nesuteikti vilties.

Aš motina. Savo įsčiose išnešiojusi sūnų, kurianti jam rytojų. Žadanti jam kiekvieną rytą, kai tik jis įsliuogia į mudviejų su tėvu lovą ir prisiglaudžia visa esybe, kad pasaulis bus saugi vieta jam gyventi", - rašo D. Filmanavičiūtė. 

Tuo metu prezidentas G. Nausėda skelbia, kad skausmą patiria visi, ne tik LGBTQ+ bendruomenė. Dėl tokios išankstinės pozicijos šalies vadovas sulaukė kritikos iš žmogaus teisių ekspertų, jog mėginama nuvertinti LGBTQ+ visuomenės grupės patiriami sunkumai. 

„Prezidentas prašo atsižvelgti ne tik į LGBT mamų skausmą. Rimtai? Tebūnie. Stokim visos. Mamos už mamas. Nes tikim, kad kartu - lengviau. Aš su jumis visomis.

Rasa Račienė kasdien stovi Prezidentūros aikštėje, taip reikšdama solidarumą visiems, kurie negirdimi.

Jei tik eisit pro šalį ar rasit laiko eiti, prieikit, pasisveikinkit, apkabinkit, pasakykit gerą žodį, pastovėkit kartu. Rasai tai labai svarbu. Mums visoms tai svarbu", - į šeštadienį vyksiančią solidarumo akciją kviečia socialinė aktyvistė.
Naujesnė Senesni