Prie Prezidentūros susirinko LGBTQ+ teisių palaikytojai

Visuomenininkės Dovilės Filmanavičiūtės pakviesti, susirinko LGBTQ+ bendruomenė ir jos palaikytojai. Po Prezidentūros langais S. Daukanto aikštėje atėję žmonės taip nusprendė išreikšti solidarumą žmogaus teisių gynėjams ir LGBQ+ vaiko mamai Rasa Račienei, sulaukusiai prezidento Gitano Nausėdos klausimo, o kaip ji vertina kitų visuomenės grupių tariamą persekiojimą.

B. Sabatauskaitės „Facebook" nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Dėkoja šeimoms

Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė, pasidalijusi kadru iš S. Daukanto aikštės, savo „Facebook" paskyroje teigė besivilianti, kad pirmadienį vyksiančio susitikimo su prezidentu metu LGBTQ+ vaiko mamai neteks atsakinėti į „klausimus, kurie prilygsta aukos kaltinimui". 

„Tokiomis dienomis, kaip ši, tiesiog norisi tikėti. O labiausiai dėkoti savo ir kitoms šeimoms ten esančioms. Kurioms nesvarbi seksualinė orientacija, o svarbu, kad bet kas Lietuvoje galėtų gyventi orų gyvenimą. Tame tarpe ir privatų savo šeimų gyvenimą. Ačiū Rasa Račiene ir Dovilė Filmanavičiūtė

Tokiomis dienomis, taip pat žinau, kad tai žmonės, kurie stovės ir už kitus. Ar tai būtų žmonės su negalia, pabėgėliai, skurstantys ar kt. žmonės, kuriems reikia kitų solidarumo.
 
Tokiomis dienomis vis dar viliuosi, kad dėl savo LGBTQ vaiko besijaudinančiai mamai neteks pirmadienį Prezidentui atsakinėti į klausimus, kurie prilygsta aukos kaltinimui (apie tai jau tikrai parašė daugybė žmonių pastarosiomis dienomis)", - teigė B. Sabatauskaitė.

Pasigenda prezidento noro bendrauti

Dar šeštadienio išvakarėse parlamentaras Tomas Vytautas Raskevičius pareiškė taip pat dalyvausiantis LGBTQ+ palaikymo akcijoje. 

Į Simono Daukanto aikštę rytoj ateisiu ir todėl, kad jau pusę metų negaliu susitikti su Prezidentu ir išgirsti jo aiškią nuomonę apie Partnerystės įstatymą. Prezidentas šį įstatymą aptarė su visais – su filosofais, su Bažnyčios hierarchais, su maršistais, bet tik ne su įstatymo rengėjais ir žmonėmis, kuriems tas įstatymas būtų labiausiai aktualus – tos pačios lyties poromis. Dar daugiau, Prezidentas liepos mėnesį viešai pasakė, kad įstatymą būtų vetavęs, nors jis net nebuvo svarstomas Seime. Įdomu, ar žinote kokį nors kitą teisės akto projektą, dėl kurio įsigaliojimo Prezidentas turėtų tokią stiprią išankstinę nuomonę?" - teigė T. V. Raskevičius


Naujesnė Senesni