Į apsauginį šūvius paleidęs Darius Varnas - homofobas, skleidęs melagienas apie COVID-19

Vilnietis Darius Varnas išgarsėjo po to, kai sostinės Karoliniškių rajone esančioje parduotuvėje susistumdė su 38-erių metų apsaugos darbuotoju, kurį sužeidė pistoletu ir dėl to dabar laiką leidžia areštinėje laukdamas teismo. Tuo metu aiškėja nusikaltimą galimai įvykdžiusio vyro portretas. 

D. Varnas savo agresiją išreiškė šūviais į apsaugos darbuotoją | Asmeninio archyvo nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Kaip rašo „Lietuvos rytas", D. Varnas yra Lietuvoje nuteistos, bet nuosprendžius apskundusios Neringos Venckienės palaikytojas, skiepų priešininkas ir homofobiškų pažiūrų veikėjas.

15 parų suimtas vyras kaltės dėl įvykio prekybos centre, kai atsisakė užsidėti veidą dengiančią medicininę kaukę ir dėl to susipykęs su apsauginiu paleido į jį šūvius, nepripažįsta. D. Varnas aiškina, kad neva tik gynėsi. 

Vyras socialiniame tinkle „Facebook" ragino ginkluotis, kurti „savigynos būrius", o taip pat piktinosi, jog neva skiepai nepadeda apsisaugoti nuo COVID-19, nors medikai teigia priešingai. 

Vilniaus universitete fiziką studijavęs D. Varnas taip pat ne kartą piktinosi ir homoseksualių asmenų teisių siekiu. 

Delfi.lt praneša, kad vilnietis skleidė neapykantą prieš LGBTQ+ asmenų grupę. Jo „Facebook" profilyje minimas Seimo narys, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius, o aprašyme vyras save apibūdina taip: „Lesbietis".

Dar 2012 metais D. Varnas mėgino kandidatuoti į Seimo nario pareigas, tiesa, rinkimų vyras nelaimėjo. Vyriausioji rinkimų komisija viešai skelbia, kad D. Varną iškėlė Tautos vienybės sąjunga.
Naujesnė Senesni