Andriukaitis pasisakė apie LGBTQ+ vaikus auginančias mamas, pakilusias į kovą prieš visuomenės tamsumą

Buvęs Europos Komisijos narys, atsakingas už sveikatos apsaugą, „socdemas" Vytenis Povilas Andriukaitis įsitikinęs, kad LGBTQ+ vaikus turinčių mamų, ginančių savo atžalas nuo patyčių ir diskriminacijos, pasirodymas viešojoje erdvėje gali paskatinti visuomenę kur kas labiau keistis. „Ir kai prabyla diskriminacijos jau nebegalinti pakelti Motina - tada didelėje visuomenės dalyje imama suprasti, kad Laikas atėjo keisti padėtį", - teigia V. P. Andriukaitis.

V. P. Andriukaitis | Estijos prezidentūros/Annika Haas nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Praėjusią savaitę LGBTQ+ artimieji įsteigė organizaciją „Mamos už LGBTQ+ vaikus", be to, homoseksualią dukrą auginanti Rasa Račienė susitiko su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda, kritikavusiu Partnerystės įstatymo projektą ir ne kartą demonstravusiu kiek homofobiškas savo nuostatas.

Homoseksualią dukrą auginanti R. Račienė - po susitikimo su G. Nausėda atsakinėja į žurnalistų klausimus. Šia jos - prezidento patarėjas Povilas Mačiulis (kairėje) | LGL/A. Didžgalvio nuotr.


Spalio 30-ąją paskelbtame „Facebook" įraše P. V. Andriukaitis prisiminė, kad 1988-1989 metais „Lietuvos motinos stojo ginti savo vaikų nuo prievartinio jų šaukimo į sovietinę kariuomenę". Pasak jo, ir šįkart motinos stojo ginti savo vaikų, iš kurių tyčiojamasi dėl seksualinės orientacijos.

Politikas primena, kad Pasaulio sveikatos organizacija išbraukė homoseksualumą iš ligų sąrašo.

„Įvairių religinių įsitikinimų bei skirtingų pasaulėžiūrų mokslininkai priėjo bendros išvados, kad seksualinė orientacija nėra liga, bet ir nėra individo laisvai pasirenkamas dalykas. Individas tokiu gimsta. Ir tik šia savybe jis skiriasi nuo heteroseksualaus žmogaus. Daugiau niekuo.

Seksualinę orientaciją lemia sudėtinga genetikos, hormonų bei perinatalinių (iki gimdymo) veiksnių sąveika, kurios pasekoje individas gimsta homoseksualiu. Hipotezė, kad po gimimo socialinė aplinka paveikia individo seksualinę orientaciją yra labai mažai tikėtina. Seksualinė orientacija individui augant apima gilius asmeninius santykius, kurie tenkina jo Meilės, Prieraišumo ir Intymumo poreikius. Ir net labai norėdamas žmogus negali pakeisti savo įgimtos orientacijos", - teigia jis.

„Socdemas" pabrėžia, kad gerbiant žmogaus orumą, tiek heteroseksualių, tiek homoseksualių asmenų teisės turi būti lygios. „Ir visos civilinės teisės turi būti sureguliuotos vienodai. Be jokios diskriminacijos ar segregacijos. Tik visuomenėje įsišakniję prietarai, baimės ir prasimanymai neleidžia tiems žmonėms jaustis visaverčiais žmonėmis. Tad prietarus ir baimes turime įveikti, plačiai ir atvirai diskutuodami apie tai", - komentuoja buvęs eurokomisaras. 

V. P. Andriukaitis aiškina, kad sužinojęs apie „Mamos už LGBTQ+ vaikus" steigimą suprato, jog „Motinos nutarė netylėti ir Lietuvoje jau atėjo laikas keisti padėtį tų žmonių atžvilgiu. Motinos aiškiai sako, kad heteroseksualioje jų šeimoje gimė vaikai su skirtinga seksualine orientacija. Ir jie - normalūs vaikai, jų ir mūsų vaikai. Ir Motinos teisios".

Naujesnė Senesni