Metų pilietinės iniciatyvos nominacijoje Rasa Račienė jau surinko virš 2,2 tūkst. balsų

LRT skelbia metų apdovanojimų konkursą, kurio metu bus pagerbtos labiausiai šiais metais nusipelnusios asmenybės. Iš viso žmonės varžosi 8-iose nominacijose. Šiuo metu kviečiama balsuoti. Vienoje nominacijų varžosi ir LGBTQ+ vaiko mama Rasa Račienė.

Rasa Račienė | LGL/A.Didžgalvio nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

R. Račienė spalį parašė laišką prezidentui Gitanui Nausėdai, kuriam išdėstė, jog LGBTQ+ asmenys patiria patyčias, todėl jai skaudu, kad trūksta politinės valios užtikrinti visų asmenų lygiateisiškumą. Į laišką netrukus sureagavęs G. Nausėda pakvietė R. Račienę susitikti. LGBTQ+ vaiko mama atskleidė, kad tokį dėmesį iš Prezidentūros galėjo lemti tai, kad kažkada ji buvo G. Nausėdos vienos iš dukrų odontologė.

Su prezidentu susitikusi moteris aptarė Partnerystės įstatymo projektą, lygių teisių sritį. Kiek vėliau kartu su kitomis LGBTQ+ teisių aktyvistėmis Jolanta Vaitiekūniene ir Lina Plieniūte jos pristatė LGBTQ+ teisių organizaciją „Mamos už LGBTQ+ vaikus".

LRT apdovanojimų paskelbtoje metų pilietinės iniciatyvos nominacijoje R. Račienė pristatoma kaip už LGBTQ+ teises kovojanti mama. 

„LGBT vaiko mama, medicinos mokslų daktarė Rasa Račienė viešu laišku kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą. Laiške moteris prabilo apie Lietuvoje tvyrančią atmosferą – LGBT bendruomenės nariai kasdien sulaukia užgauliojimų, o kartais ir tiesioginių grasinimų. Sulaukusi kvietimo susitikti ir pasikalbėti asmeniškai, R. Račienė teigė pasijutusi išgirsta. Lietuvoje ji tapo balsu visų, kovojančių už lygias teises ir turinčių vilties, kad mūsų šalis priims pagarbų ir orų Partnerystės įstatymą", - R. Račienę pristato portalas lrt.lt

Balsuoti metų pilietinės iniciatyvos nominacijoje galima štai čia. Balsą galima atiduoti iki gruodžio 3-osios. 

Trečiadienio vakarą už R. Račienę savo balsą atidavė jau virš 2,2 tūkst. lrt.lt skaitytojų. Skaičiuojama, kad kol kas ji surinko bene 49 proc. šioje iniciatyvoje balsavusių žmonių simpatijų.
Naujesnė Senesni