Ruslanas Baranovas. Maršo atmosfera išblėso ir štai kodėl

Žmonės kalba apie LRT „Riaušių anatomiją", bet man pirmiausia krenta į akis tomis dienom besireiškiančių žmonių kalbos ir dabartinis visų maršų nublėsimas. Ir nepagalvokit, manau kokį pavasarį dar gali driokstelėti, bet sutikite, emocija nebėra ta pati. Kas nutiko?


Ruslanas Baranovas

Visuomenės veikėjas, politikas, LSDP narys

Mano mažytė išblėsimo dalies hipotezė: man, kaip augusiam tarp paprastų žmonių rajone, jau tada į akis krito, kaip čia pavadinti, karinga retorika. 

„Čia visiems bus *keiksmažodis*", „Bus čia Maidanas", „Mes nesitrauksime kol viskas nebus atšaukta ir Vyriausybė neatsistatydins, duodam 5 minutes", „Kiekvieno Seimo nario gandono vaikui įkišim kvietimą į mitingą", „Jie jau bijo, mes jėga". 

Nu supratot - nušluosim Seimą, jie išdavikai. Aš jau ir nepamenu tų frazių, bet puikiai pamenu, kad pagrindiniai lyderiai tiesiog spinduliavo tikėjimu, kad jei tik reiks, jie paims ir Seimą, ir TV bokštą, ir Lietuvą.

O tada įvyko riaušės. Ir tada padarę į kelnes lyderiai ėmė pasakoti, kad jie čia ne prie ko, kad buvo du mitingai, kad prievarta yra blogai.

Yra toks rusakalbėje liaudyje žinomas kalėjiminis terminas, skirtas pavadinti žmonėms, kurie taip daro. Viktaras naudoja tam kitą frazę: otvičiaju za bazar (atsakau už žodžius).

Tai va, manau, visiems tapo aišku, kad tų maršų lyderiai už žodžius neatsako. Tokie žmonės pas mus niekam nepatinka. Kai žmonės tai suprato, mitingai prarado visą pagreitį.


Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni