Talibano kovotojai sudarė sąrašą LGBTQ+ žmonių, kuriuos ruošiasi išžudyti: prisidėjo ir šeimos nariai

Pasak organizacijos, padedančios LGBTQ+ asmenims palikti Talibano kovotojų užimtą Afganistaną, atstovų, talibai sudarė sąrašą neheteroseksualių afganistaniečių, kuriuos ketinama žudyti.

2021 m. rugsėjo 7 d. Turkijoje demonstrantai dalyvavo proteste, remiančiame LGBTQ+ bendruomenės narius, kuriuos Afganistane nužudė Talibanas | gettyimages.com nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Nuo tada, kai rugpjūtį Talibanas užėmė Afganistano valdžią, žmogaus teisių institucijos išreiškė didelį susirūpinimą dėl Afganistano LGBTQ+ bendruomenės saugumo. Ekstremistinė Talibano kovotojų grupuotė laikosi griežto požiūrio pagal brutalią šariato teisę. Šariatas numato įvairias fizines bausmes LGBTQ+ asmenims, kuriuos Talibano kovotojai pasiunčia myriop.

Organizacijos „Rainbow Railroad“ vadovas Kimahli Powellas Prancūzijos žiniasklaidai teigė, kad LGBTQ+ žmonės Afganistane tapo Talibano valdžios taikiniu ir išgyvena „baisų laikotarpį".

„Dabar tikrai žinome, kad Talibanas turi „žudynių sąrašą“, kuriame identifikuojami LGBTQI+ asmenys“, – sakė K.Powellas.

Jo teigimu, Talibanas tikriausiai sudarė sąrašą, kuriame įrašyti žmones, mėginę evakuotis padedami tarptautinių organizacijų.

„Po Kabulo užėmimo sparčiai dalintasi informacija", - tikino K.Powellas.

Tokiu būdu asmenys, įtraukti į evakuacijos sąrašus, bet neišvykę iš šalies, tapo pažeidžiami.

K. Powellas pridūrė, kad Talibanas gavo evakuotis turėjusių asmenų sąrašą. Be to, anot jo, Talibano kovotojai mėgina nustatyti neheteroseksualios tapatybės afganistaniečius. 

K. Powellas patvirtino, kad kai kurie LGBTQ+ bendruomenės nariai gavo el. laiškų iš žmonių, apsimetusių, kad yra „Rainbow Railroad“ atstovai. Žmonių buvo prašoma asmeninių duomenų, paso kopijų ir t.t.

„Informacija buvo nutekinta“, – sakė K.Powellas.

„Rainbow Railroad“ jau gavo virš 700 žmonių prašymų padėti pabėgti iš valstybės dėl persekiojimo. Tuo pat metu Talibano kovotojai aiškinasi, kas mėgina išvykti iš šalies.

Vieno LGBTQ+ asmens namus užpuolę ekstremistinės grupuotės nariai jį žiauriai sumušė. Jie taip pat sudegino asmens pasą, o tai reiškia, kad jis nebegali legaliai išvykti iš šalies.

Kai kuriuos LGBTQ+ žmonių duomenis perdavė jų šeimos nariai, teigė K. Powellas.

Naujesnė Senesni