Klaipėdietis LGBTQ+ aktyvistas nenuleidžia rankų: mieste siūlo įrengti kūrinį, skirtą LGBTQ+ bendruomenei.

Klaipėdos miesto savivaldybės nesužavėjo mintis įrengti vaivorykštės spalvų perėją. Miesto valdininkai teisinasi - neva spalvos ant gatvės blaškytų vairuotojų dėmesį. Tiesa, Vilniaus vairuotojai, važiuojantys ties Pylimo gatve esančia vaivorykštės perėja, tokių skundų išreiškę nėra. Nepaisant to, idėja uostamiestyje įstrigo. Tačiau ją pasiūlęs klaipėdietis Kirilas Oeno turi kitą sumanymą.

Kiril Oeno | „Choose Klaipėda" nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Vaikinas siekia, kad apie tai, kokio kūrinio, simbolizuojančio LGBTQ+ bendruomenę, reikia Klaipėdai, būtų pradėta kalbėti ir su pačiais klaipėdiečiais.

Pasak K. Oeno, LGBTQ+ bendruomenės nariai ne kartą yra pasisakę, jog jaučiasi diskriminuojami Lietuvos visuomenės. 

Kiril Oeno | „Choose Klaipėda" nuotr.


Klaipėdietis teigia, kad 2019-ųjų „Eurobarometer” duomenimis, tik 35 proc. žmonių Lietuvoje mano, jog vienalyčių porų santykiai yra tokie pat normalūs kaip ir heteroseksualių asmenų. 

Beje, kaip rašo manoteises.lt, net 71 proc. Lietuvos gyventojų jaustųsi nepatogiai šalia dviejų vienas kitą už rankų laikančių ar besibučiuojančių vyrų. 56 proc. gyventojų nesijaustų patogiai, jei šaliai vadovautų neheteroseksualus asmuo.


Kiril Oeno | „Choose Klaipėda" nuotr.


„Tarptautiniai tyrimai atskleidžia, kad homoseksualūs ir biseksualūs žmonės du kartus dažniau bandė nusižudyti nei heteroseksualūs asmenys", - į dar vieną skaudžią problemą, sukeltą homofobiškos aplinkos, dėmesį atkreipia K. Oeno. 

Kiril Oeno | „Choose Klaipėda" nuotr.


Todėl, anot klaipėdiečio, yra svarbu kurti palaikančią aplinką LGBTQ+ asmenims. Tai gali pasireikšti ir kasdieniais dalykais, tokiais kaip LGBTQ+ simbolikos matomumas arba erdvės, dedikuotos tolerancijai, LGBTQ+ asmenims.

Praėjusiais metais buvo pasigirdusi idėja mieste įrengti LGBTQ+ spalvų perėją, tačiau Klaipėdos miesto savivaldybė tokią iniciatyvą atmetė - esą spalvos ant gatvės blaškys vairuotojų dėmesį. 

Tačiau klaipėdietis nepasiduoda. 

Kiril Oeno | „Choose Klaipėda" nuotr.


K. Oeno šį savaitgalį projekto „Choose Klaipėda" metu vykusiame susirinkime dėstė, kad kiekvienas žmogus gali pasiūlyti, kaip geriausiai įgyvendinti idėją sukurti erdvę ar kūrinį, kuris įkvėptų LGBTQ+ asmenis. 

Anot jo, jeigu būtų pradėtas įgyvendinti projektas, miestiečiai galėtų siūlyti, o vėliau balsuoti už labiausiai jiems patikusį objektą. Tuomet šis būtų suderintas su menininkais, o jo vieta - su Klaipėdos miesto savivaldybe. 

„Klaipėda taptų patrauklesnis miestas ne tik vietinei LGBTQ+ bendruomenei, bet ir miesto svečiams", - įsitikinęs K. Oeno. 

Kiril Oeno | „Choose Klaipėda" nuotr.
Naujesnė Senesni