Uspaskichas vos nesusilažino: pralaimėjus būtų tekę palaikyti partnerystės įstatymą

Praėjusią savaitę „Lietuvos ryto" transliuotoje laidoje „Oponentai" diskutavęs buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas ir „Darbo partijos" lyderis Viktoras Uspaskichas kalbėjo apie prezidentą Gitaną Nausėdą ir jo šansus būti išrinktam valstybės vadovu.

Viktoras Uspaskichas | Seimo kanceliarijos nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

A. Valinskas teigė galintis lažintis, jog ši kadencija - pirma ir paskutinė, kurią eina G. Nausėda. Tuo metu Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje kaltu už apgaulingos apskaitos tvarkymą pripažintas V. Uspaskichas buvo linkęs prezidentą labiau palaikyti ir jo šansus vertino optimistiškiau.

A. Valinskas pasiūlė V. Uspaskichui lažybas - jeigu G. Nausėda bus išrinktas antrai kadencijai, Darbo partija turės palaikyti Seimą kažkada pasieksiantį Partnerystės įstatymo projektą, kuriame numatyta, jog savo santykius oficialiai galėtų įteisinti tiek tos pačios, tiek skirtingų lyčių asmenų poros.

„Jeigu pakeis Partnerystės įstatymą ten porą punktų, tikrai galėsim palaikyti", - sakė „Darbo partijos" lyderis.

Vis tik lažybos patvirtintos nebuvo. Panašu, kad V. Uspaskichas išsigando pralaimėjimo.



Verta priminti, kad Darbo partija kaip politinė jėga nėra linkusi palaikyti LGBTQ+ asmenų teisių judėjimo. Darbo partijos atstovai Seime pavasarį pasiūlė rezoliuciją, kurioje buvo teigiama, kad neva homoseksualių žmonių lūkesčiai kelia grėsmę visuomenei. Negana to, perliukų pametėjo ir V. Uspaskicho ištikima bendražygė, Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, kuri gegužės mėnesį LRT eteryje pareiškė, jog partija nepalaikys partnerystės, nes tam tiesiog nepritaria dauguma Lietuvos gyventojų. 

Ieva Kačinskaitė-Urbonienė | Seimo kanceliarijos/Dž.G.Barysaitės nuotr.


Politikė sulaukė kritikos, nes žmogaus teisių klausimus vertina pagal daugumos nuomonę, o ne žmogaus teisių principus. Laidos vedėja Nemira Pumprickaitė ironiškai „darbietės" paklausė, ar Darbo partija grąžintų ir mirties bausmę, jeigu to panorėtų daugelis gyventojų. 
Naujesnė Senesni