Į Lietuvą atvyksianti superžvaigždė Dua Lipa - ištikima LGBTQ+ teisių palaikytoja

Pasaulinė populiariosios muzikos superžvaigždė Dua Lipa kitąmet surengs koncertą Lietuvoje. Birželio 21-ąją dieną „Žalgirio“ arenoje įspūdingame šou pasirodysianti dainininkė LGBTQ+ žurnalo „Attitude" gruodžio numeryje publikuotame interviu pareiškė - jos pareiga ir siekis yra kovoti už LGBTQ+ asmenų teises visame pasaulyje.

Dua Lipa, pasirodžiusi koncerte 2018-ųjų vasario 15-ąją | Pixie Levinson nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Plačią klausytojų auditoriją turinti atlikėja sako, kad nori pasinaudoti savo socialinių tinklų platformomis tam, jog skleistų žinią apie įvairovę bei pagarbą žmogaus teisėms. Taip, teigė pašnekovė, ji gali prisidėti prie emocinės LGBTQ+ žmonių gerovės. 

Dua Lipa teigė, kad LGBTQ+ asmenų patiriami sunkumai, dėl kurių dalis žmonių net nusižudo, „žeidžia širdį". 

Atlikėja, be kita ko, tikino bendradarbiausianti ir su LGBTQ+ teisių organizacijomis. 
 
„Turiu didžiulį būrį draugų ir savo darbo komandos narių, kurie kartu yra ir LGBTQ+ bendruomenės dalis. Jie mane įkvėpė ir daug išmokė. Jie visi man yra pavyzdžiai gyvenime“, – šiltai apie savo draugus ir kolegas atsiliepė Dua Lipa.

Dar pasaulinės COVID-19 pandemijos pradžioje atlikėja išleido savo populiarių kūrinių albumą, pavadinimu „Future Nostalgia". Jis tapo šviesa tamsoje skendintiems LGBTQ+ žmonėms, kurie neranda sau saugios erdvės ir yra įstrigę homofobiškoje aplinkoje.

25-erių metų Dua Lipa kalba, kad LGBTQ+ bendruomenės noras siekti lygiateisiškumo yra vertas pagarbos. „Palaikau visišką teisę mylėti tai, ką nori. Ne tik todėl, kad turiu draugų LGBTQ+ bendruomenėje, bet ir todėl, kad visi esame žmonės ir to nusipelnėme. Tai kažkas, su kuo jaučiuosi labai susijusi ir dėl ko toliau kovosiu", - kalbėjo žvaigždė. 

Parengta pagal attitude.co.uk informaciją
Naujesnė Senesni