Europos Komisija pratęs finansavimą Liublino regionui, atšaukusiam anti-LGBTQ+ rezoliuciją

Europos Komisija (EK) sutinka, kad Lenkijos Liublino regionui būtų skirtas 26 mln. eurų finansavimas. Anksčiau šios lėšos nebuvo išmokėtos, nes Liublino taryba buvo priėmusi deklaraciją, kuria pažymima, kad neva Liublinas yra „zona be LGBT". Regiono politikams deklaraciją atšaukus, EK padarė išvadą, kad rizikos dėl diskriminacijos neliko.

Nuotraukos šaltinis: kafkadesk.org

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Liublino taryba rinkosi į neeilinę sesiją, kad panaikintų deklaraciją, kuria pasmerkiami LGBTQ+ žmonės, rašo tokfm.pl

Šia deklaracija regionas save buvo paskelbęs vieta, kurioje esą nėra vietos LGBTQ+ propagandai. Tokias deklaracijas buvo paskelbę nemažai pietryčių Lenkijos regionų, bet po EK grasinimo, kad tiems regionams, kurie tokią deklaraciją patvirtino, nebus skiriamas ES finansavimas, kai kurių regionų valdžia jas atšaukė.

„Džiaugiuosi, kad Liublino regionui gavome papildomų lėšų. Jų dėka verslininkai galės vystyti modernią energetiką, bus galima skirti pinigų sveikatos apsaugos sistemai, jog būtų galima padengti gyventojų gydymą ir reabilitaciją po COVID-19 susirgimų", – teigė Liublino vaivadijos maršalas Jaroslawas Stawiarskis.

Į šias lėšas galės pretenduoti atsinaujinančios energetikos srityje dirbantys verslininkai, kurie privalės dar sausio mėnesį pateikti projektų paraiškas.

26 mln. eurų finansavimas buvo pakibęs ant plauko, bet praėjusių metų lapkričio 2 d. Liublino vaivadijos valdyba EK išsiuntė paaiškinimą, kad esą „palaiko laisvę, toleranciją ir apsaugą nuo diskriminacijos, ypač dėl lyties, rasės, odos spalvos (...), negalios ar seksualinės orientacijos".

EK po Liublino regiono tarybos sprendimo atšaukti „zonos be LGBT" statusą nusprendė, kad Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartijos nesilaikymo rizikos neliko.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni