Homoseksualiam Australijos futbolininkui grasinę žiūrovai sulaukė ir policijos, ir sporto bendruomenės dėmesio

Australijos „Adelaide United" futbolininkui mirtimi grasinę asmenys gali sulaukti policijos pareigūnų dėmesio. Homoseksualus sportininkas Josh Cavallo pranešė kreipęsis į policiją. Šiuo metu įtariamieji nustatinėjami.
 
Josh Cavallo | Instagram.com/joshua.cavallo


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Praėjusių metų spalį vyras atskleidė savo seksualinę orientaciją. Sportininkas patyrė užgauliojimų iš tribūnose buvusių žiūrovų, dėl ko jau imtasi tyrimo ir peržiūrimi vaizdo įrašai, užfiksuoti tą akimirką, kai J. Cavallo buvo homofobiškai keikiamas tuomet, kai žingsniavo netoli stadiono šiaurinės tribūnos.

Gruodžio 8-ąją įvykusių rungtynių metų, kai „Adelaide United" susirungė su „Melbourne Victory", J. Cavallo iš žiūrovų išgirdo grasinimų susidoroti. Be to, tokie ketinimai buvo plačiai aprašomi ir vėliau socialiniuose tinkluose.

Paskutinis incidentas nutiko jau šiais metais, sausio mėnesį.

Šį incidentą taip pat tiria ir Australijos profesionalų lyga, kuri peržiūri rungtynių metu transliuotus vaizdus, įskaitant ir vaizdo stebėjimo kameras. Siekiama nustatyti atsakingus asmenis bei juos patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Lyga taip pat pažadėjo grasintojam uždrausti lankytis bet kokiose kitose rungtynėse.

„Nenoriu, kad mano žaidėjai dalyvautų rungtynėse, kai iš tribūnų aidi grasinimai. Nemanau, kad taip tinkama elgtis", – kalbėjo Nathanas Kosminas, „Adelaide United“ generalinis direktorius, ir pabrėžė nelaukiantis homofobiškai nusiteikusių asmenų rungtynėse.

Savo emocijas, kilusias po paskutinių rungtynių, kuriose buvo iškeiktas, išreiškė ir pats futbolininkas.

„Nesiruošiu apsimesti, kad vakar vakare nemačiau ir negirdėjau homofobiškų frazių. Trūksta žodžių apsakyti, kaip nusivyliau. Panašu, kad kaip visuomenė net ir 2022 metais mes vis dar susiduriame su šiomis problemomis. Tai neturėtų būti priimtina ir turime daryti viską, kad šie žmonės būtų patraukti atsakomybėn. Neapykanta niekada nenugalės. <...> Visiems jaunuoliams, patyrusiems homofobišką smurtą, linkiu pakelti galvą aukštyn ir toliau bėgti paskui savo svajones", – teigė J. Cavallo.

Jis kritikavo ir „Instagram", kadangi, anot futbolininko, ši platforma neatlieka pakankamai žingsnių, jog užkardytų neapykantos žinučių sklaidą. 



Naujesnė Senesni