LGBTQ+ bendruomenės protestas Meksikoje: bučiavosi ten, kur tai daryti „draudžiama"

Viename Meksikos pramogų parke pasibučiavusi homoseksualių vaikinų pora sulaukė priekaištų. LGBTQ+ bendruomenės atsakas – įspūdingas.

Protesto akimirka | twitter.com/mezcalrosa nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net 

Poros draugas socialiniame tinkle „Twitter" paskelbė, kad vaikinai pramogų parke išgirdo, jog jiems bučiuotis viešai negalima, mat esą tokiais veiksmais jie atakuoja šeimas. Pramogų parko „Six Flags Mexico“ direktorius jiems esą priekaištavo ir teigė, kad „bet koks meilės demonstravimas draudžiamas". Pora buvo perspėta, kad jeigu pasibučiuos dar kartą, bus išprašyta.

Socialiniuose tinkluose nuaidėjo pasipiktinimo banga. Incidentas pavadintas homofobišku. Reaguodama į parko direktoriaus elgesį, LGBTQ+ bendruomenė nusprendė atsakyti bučiniais.

Mažiausiai 10 porų grįžo į vietą, kurioje kilo ginčas, ir ėmė bučiuotis. Jos nebuvo nei išvaikytos, nei įbaugintos. Ketvirtadienį prie parko susirinkusi minia protestuotojų mojo vaivorykštės vėliavomis.

Nors iš pradžių pramogų parkas mėgino gintis ir socialiniuose tinkluose dėstė, kad meilės demonstruoti negalima nepaisant lyties, religijos ar seksualinės orientacijos, vis tik vėliau paskelbė, jog šios „šeimos gynimo politikos" atsisakyta.

Pramogų parkas atsiprašė ir paskelbė: „Mes solidarizuojamės su savo svečiais, partneriais, kolegomis ir bendradarbiais, kurie yra LGBT+ bendruomenės nariai. „Six Flags“ yra įsipareigojęs palaikyti įtraukią aplinką ir jokiu būdu netoleruoja rasizmo, diskriminacijos ar neapykantą skatinančio elgesio. Mūsų tikslas – užtikrinti saugią ir smagią patirtį kiekvienam".

Pažadėta, kad parko vadovybė susitiks su Meksikos valdžios atstovais ir LGBTQ+ bendruomenės nariais tam, kad būtų aptarta, kaip judėti į priekį nepasikartojant panašiems incidentams.

Naujesnė Senesni