Į krikščionybę atsisukęs „buvęs gėjus", anti-LGBTQ+ veikėjas neatsispiria žemiškosioms pagundoms

Anti-LGBTQ+ aktyvistas Jungtinėse Amerikos Valstijose Jeffrey'us McCallas įkūrė organizaciją „Freedom March". Vyras teigia kažkada buvęs homoseksualus, tačiau galiausiai atsivertė į krikščionybę ir stebuklingai „pagijo". Vis tik jam „išsigydyti" savo seksualinę orientaciją sekasi sunkiai – neseniai J. McCallas pripažino ir toliau permiegantis su kitais vyrais. O tuo metu psichikos sveikatos specialistai primena – seksualinė orientacija nėra nei liga, nei sutrikimas, tad gydyti nieko nereikia. Be to, vadinamosios konversijos terapijos, kurių metu mėginama išguiti homoseksualumą, gali net psichiškai sužaloti žmogų.

Jeffrey McCall filme Pray Away | „Netflix“ stop kadras


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net 

J. McCallas teigia, kad jo įkurta „Freedom March“ organizacija su Jėzaus pagalba „išlaisvina iš LGBTQ+ tapatybės". Jis save apibūdina kaip buvusį homoseksualų vyrą. Organizacijos įkūrėjas veikia prieš LGBTQ+ asmenų laisves ir teises – teigia, jog neva homoseksualumas yra blogis ir liga, tad reikia melsti Dievo pagalbos, kad esą nuo to būtų pagydyta.

Vyras pasaulyje išgarsėjo po to, kai pasirodė „Netflix“ dokumentiniame filme „Pray Away“, kuriame buvo aptartos psichiškai žmones žalojančios konversijos terapijos.

Nepaisant to, kad jis propagavo religiją kaip galimybę „išsilaisvinti" iš homoseksualumo, J. McCallas neseniai savo „Facebook“ puslapyje paskelbė, kad jam „trūksta Dievo palaimos“, ir prisipažino „atidavęs širdį“ LGBTQ+ vyrui, kuriam „bandė padėti“.

Jis tęsė: „Išsižadėjęs su juo to, ko noriu, seksualiai kritau su vyru, kai jaučiausi sužeistas ir vienišas".

J. McCall tvirtino, kad jis vis dar yra „buvęs gėjus“. 

„Esu tik valstietis, kuris bandė padėti žmonėms išgelbėti amžinąsias gyvybes ir nukreipti juos į Jėzų", – skambiai teigė anti-LGBTQ+ judėjimo šalininkas.

Tuomet homoseksualumą jis apibūdino kaip nuodėmę. Vis tik J. McCall išpažintis dar kartą įrodė, kad jo propaguojama religinio atsivertimo terapija yra neveiksminga net žalinga.

J. McCall tikrai nėra vienintelis „buvęs gėjus“, kuriam nepavyko įrodyti, kad jo judėjimas sėkmingas.

Pastaraisiais metais nemažai buvusių konversijos terapijos šalininkų galiausiai pasmerkė persivertimo praktiką ir pripažino savo tapatybę. Žmonės viešai pasakojo, kad terapijose jiems buvo mėginama sukelti pasišlykštėjimą savo seksualine orientacija, o tai privedė prie minčių apie savižudybę, beprasmybę, būta ir depresijos atvejų.

Organizacijos „Truth Wins Out" vykdomasis direktorius Wayne'as Besenas teigė: „Jeffrey McCallas yra savanaudiškas sukčius, vadovaujantis propagandinei organizacijai, kuri grobia pažeidžiamus ir beviltiškose situacijose atsidūrusius LGBTQ+ žmones, augusius religingose šeimose".

„Jei McCall turėtų šiek tiek sąžinės, jis atsiprašytų už savo veidmainystę ir uždarytų savo bjaurią organizaciją, kol ši nesugriovė daugiau gyvenimų. Paties jo veiksmai įrodė, kad jis niekam negali padėti, pradedant nuo paties savęs", – pridūrė W. Besenas.

Plačiau apie tai, kodėl konversijos terapijos yra žalingos, galite perskaityti šioje publikacijoje: „Kova dėl gydymo nuo ligos, kurios nėra: mėginamai „pakeisti" seksualinę orientaciją - nesėkmingi".
Naujesnė Senesni