Migracijos departamentas patenkino dalies LGBTQ+ pabėgėlių prieglobsčio prašymus

Konservatorius Laurynas Kasčiūnas yra pareiškęs – visus Lietuvą pasiekusius migrantus reikia išsiųsti atgal į jų kilmės šalis. LGBTQ+ teisių organizacijos vadovas įsitikinęs, kad taip dalis žmonių būtų pasiųsti tiesiai į mirtį. Tarp jų – homoseksualūs asmenys, kuriems tėvynėje gresia pavojus. Migracijos departamentas skelbia, kad kai kurių LGBTQ+ pabėgėlių prieglobsčio prašymai išnagrinėti ir jiems prieglobstis buvo suteiktas.

Asociatyvi vrm.lrv.lt nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Beveik 100 migrantų prašymai tenkinti

Migracijos departamentas skelbia, kad dalies migrantų, iš Baltarusijos pusės kirtusių Lietuvos sieną, prašymai suteikti prieglobstį buvo patvirtinti. Tarp jų – tiek nuo baudžiavinės karinės tarnybos bėgę asmenys, tiek ir LGBTQ+ bendruomenės nariai, persekioti kilmės šalyse dėl seksualinės orientacijos.

Laurynas Kasčiūnas | O. Posaškovos nuotr.

Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė, anksčiau pareiškusi, kad tarp pabėgėlių apsimesti homoseksualiais yra populiaru, vis tik prieš savaitę patvirtino, kad tarp prieglobstį gavusių asmenų yra ir neheteroseksualių žmonių.

Praėjusią savaitę paskelbta, kad prieglobsčio prašymai tenkinti 97 pabėgėliams.

„Dalis bėgo nuo karinės tarnybos Eritrėjoje, kur vėlgi ta tarnyba prilygsta baudžiavai, paimama visam praktiškai gyvenimui jauno žmogaus ir nežinia kada išeisi. Tai vat tokios pagrindinės priežastys. Dar buvo dėl lytinės orientacijos keli žmonės, kurie akivaizdžiai jau buvo patyrę tam tikrus neigiamus veiksmus“, – sakė E. Gudzinskaitė, rašo tv3.lt

Politikų užgaidos

Kaip LGBTQ+ portalui gayline.lt teigė Tolerantiško jaunimo asociacijos (TJA) vadovas Artūras Rudomanskis, jeigu būtų įvykę taip, kaip tikėjosi L. Kasčiūnas, bent 100 žmonių galėjo atsidurti mirtiname pavojuje. Anot jo, prieglobsčio prašytojų argumentų Migracijos departamentui niekaip nepavyko nuneigti. A. Rudomanskis įsitikinęs, kad Migracijos departamentas tiesiog nerado dingsčių, kaip nepadėti keblioje situacijoje atsidūrusiems asmenims. 

A. Rudomanskis | „Facebook" nuotr.


A. Rudomanskis teigia, kad Migracijos departamentas šoka pagal politikų užgaidas

„Procesas vykdomas pagal politikų primestus reikalavimus, o tai reiškia, kad vertinant prašymus yra išankstinė nuostata, kaip turėtų vertinimo procesas pasibaigti.

Jeigu būtų daugiau nepriklausomybės nuo dominuojančios politikos, jeigu kiekvieno asmens prašymą nagrinėtų labai gerai išmanantys šią specifinę sritį specialistai, tai prieglobsčio suteikimo atvejų padaugėtų", – portalui gayline.lt teigė TJA vadovas.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni