Politologė R. Urbonaitė: Partnerystės įstatymas vėl taps dideliu iššūkiu valdantiesiems

Politologė Rima Urbonaitė teigia, kad valdančioji Seimo dauguma susiduria ne tik su stipriu opozicijos pasipriešinimu, bet ir tarpusavio nesutarimais. Tą pastaruoju metu atskleidė Smurto artimoje aplinkoje įstatymo pataisos, kai konservatorei Vilijai Aleknaitei Abramikienei pavyko įtikinti Seimą iš įstatymo pašalinti „smurto lyties pagrindu" sąvoką. Parlamente prisiminta ir Stambulo konvencija. O štai 2022-ųjų Seimo pavasario sesijoje gali sugrįžti ir vienalyčių porų santykius įteisinančio Partnerystės įstatymo klausimas. Tai taps dar didesniu iššūkiu, mano politologė.

Seimo kanceliarijos/Dž.G.Barysaitės nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Privalomi skiepai daliai darbuotojų bei Smurto artimoje aplinkoje įstatymo pataisos – šie du klausimai sukėlė nemažai aršių diskusijų paskutinę Seimo rudens sesijos dieną. 

Seimas atmetė privalomos vakcinacijos reikalavimą medicinos darbuotojams. O štai Smurto artimoje aplinkoje įstatymas – apkarpytas: neliko „smurto lyties pagrindu" sąvokos.

Anot politologės R. Urbonaitės, tai parodė, kad valdantieji tarpusavyje sutarimo iki šiol neranda. 

„Kai kurie liberalai visiškai ignoruoja Vyriausybės poziciją. Aš manau, kad iššūkių yra. Jie labai stipriai persikels į kitą pavasario sesiją", – teigė R. Urbonaitė LRT televizijos laidoje „Laba diena, Lietuva". 

Anot jos, pavasarį galima tikėtis ir sugrįžtančio Partnerystės įstatymo projekto, kurio Seime nepavyko net patvirtinti po pateikimo. Politologė teigia, kad šis klausimas – dar aštresnis nei buvo tie, kurie svarstyti rudens sesijoje. 

Pasak R. Urbonaitės, kyla klausimų dėl sutarimo su koalicijos partneriais. Anot jos, susidaro įspūdis, kad Seimo valdančioji dauguma „balansuoja ties mažumos riba".

Tam, kad valdantieji ką nors pasiektų, teigė R. Urbonaitė, praktiškai visi koalicijos partneriai turi dalyvauti posėdyje, o priešingu atveju opozicija mobilizuojasi, tad koalicijai pasiekti savo tikslų nepavyksta.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni