Vilniaus miesto meras kviečia į „Baltic Pride 2022", vyksiantį sostinėje: laukiama 10 tūkst. dalyvių

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius LGBTQ+ bendruomenę ir sostinės gyventojus pakvietė į jau 12-tą kartą rengiamą „Baltic Pride" festivalį, prasidėsiantį birželio 1 dieną ir besitęsiantį iki birželio 5-osios.

2014-ųjų vaivorykštės dienos |  LGL/A. Didžgalvio nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Sausio 11-ąją Lietuvos gėjų lyga (LGL) paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti R. Šimašius, kviečiantis į LGBTQ+ bendruomenės ir visų ją palaikančiųjų renginį. Politikas kalbėjo, kad 2023 metais sostinė švęs 700 metų jubiliejų. R. Šimašius teigė, kad prieš kelis šimtmečius kunigaikštis Gediminas pakvietė pakvietė visus žmones įsikurti Vilniuje. Šiuo pavyzdžiu pasekė ir meras.

„Šiais metais birželį aš kviečiu jus atvykti į „Baltic Pride" ir švęsti mūsų įvairovę šiame gražiame šių laikų mieste. Mielai atvykite ir būkite savimi. Švęskime įvairovę mūsų mieste", – vaizdo įraše kalbėjo R. Šimašius. 


LGL vadovas Vladimiras Simonko išplatintame pranešime spaudai teigė: „Eitynės už Lygybę“ yra ir šventė, parodanti, kas mes esame, ir protestas, reikalaujantis lygybės LGBTIQ bendruomenės nariams. LGL yra 2022 m. birželio 4 d. centriniame Gedimino prospekte vyksiančias eitynes organizuojanti šeimininkė. Mūsų tikslas – įtraukti 10 tūkst. dalyvių“.

V. Simonko pabrėžė, kad neseniai Lietuvoje buvo galima stebėti neapykantos kurstymą prieš LGBTQ+ asmenis, dėl to niokoti bendruomenei svarbūs simboliai. Tad jis kvietė atvykti ir parodyti, jog meilė gali nugalėti. 

2014-ųjų vaivorykštės dienos | LGL/A. Didžgalvio nuotr.


„Neseniai stebėjome kai kurias regimas neapykantos apraiškas iš atsiradusių prieš lytį ir LGBTIQ nusiteikusių grupių, niokojančių vaivorykštės ženklus visame mieste.
 
Neapykanta ir diskriminacija Lietuvos sostinėje negali nugalėti, o meilė, pagarba ir priėmimas – gali. Tad išeikite ir atsiveskite savo močiutę ir draugus į eiseną ir didįjį finalinį koncertą prie Baltojo tilto“, – dėstė V. Simonko.

LGL praneša, kad kartu su Lietuvos įvairovės chartija rengiamos pagrindinės konferencijos tema – lygybės integravimas savivaldybių lygmeniu. Birželio 3-ąją Vilniaus rotušėje susitiks Vilniaus, Oslo ir kitų savivaldybių atstovai, kurie diskutuos apie LGBTQ+ lygiateisiškumą ir integraciją. 


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni