Vokietijos LGBTQ+ katalikai reikalauja pokyčių Bažnyčioje: kunigai atsiskleidžia esantys homoseksualūs

Daugiau nei 120 Vokietijos katalikų bažnyčios dvasininkų, tikybos mokytojų ir praktikuojančių katalikų sausio 24 d. viešai atsiskleidė priklausantys LGBT+ bendruomenei. Tokiu žingsniu katalikai norėjo atkreipti dėmesį į patiriamą „diskriminaciją ir atstūmimą“ ir pareikalauti „laisvos prieigos“ prie pastoracinių profesinių veiklų.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


Valdas Gabrys, jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Svetainėje Outinchurch tikintieji reikalauja pakeisti diskriminacinį katalikų „Bažnyčios darbo reglamentavimą“ ir jame panaikinti „žeminančias ir atgrasančias“ formuluotes. Kreipimosi autoriai taip pat reikalauja, kad būtų nutraukta „slaptumo, dvigubos moralės ir nesąžiningumo sistema“, supanti LGBT klausimus katalikų bažnyčioje.

Pasak tikinčiųjų pareiškimo, nei lytinė orientacija, nei lytinė tapatybė ar ne heteroseksualios santuokos ar sąjungos sudarymas neturėtų tapti kliūtimi įdarbinti ar priežastimi atleisti.

„Aš nebenoriu slapstytis“, – sako homoseksualus Rotenburgo-Štutgarto kunigas Uvė Grau (Uwe Grau).

„Aš esu gėjus ir šiandien niekas to nežino. Noriu, kad bažnyčios viduje kas nors pasikeistų“, – jam antrina 45 metų Lingeno kalėjimo kapelionas Frankas Kriberis (Frank Kribber), į kunigus įšventintas dar 2004 m. 

„Niekas apie tai nekalba, dėmesį kreipia kitur. Su [LGBT+] žmonėmis elgiamasi priešiškai. Bažnyčioje mūsų tiek daug, bet Bažnyčia nenori mūsų matyti“, – apgailestauja kapelionas.

Esąs gėjus atsiskleidė ir 50 m. kunigas Stefanas Švabas (Stephan Shwab), prieš metus dalyvavęs homoseksualių porų laiminimo akcijoje savo bažnyčioje Viurcburge.

Buvusi Carito centro direktorė Monika Šmelter (Monika Schmelter) ir tikybos mokytoja Mari Kortenbuš (Marie Kortenbusch), slapta susituokusios prieš dvejus metus, savo santykius slėpė 40 metų, bijodamos netekti darbo. „Džiaugiuosi, kad galiu kalbėti dar baimėje gyvenančių žmonių vardu“, – sakė M. Kortenbuš.

Tikintieji sulaukė Hamburgo arkivyskupo Stefano Hesės palaikymo (Stefan Hesse). „Mano nuomone, bažnyčia, kurioje reikia slėpti savo lytinę orientaciją, neatitinka Jėzaus dvasios“, – sakė arkivyskupas.

Parengta pagal Le Monde, AFP ir kt.
Naujesnė Senesni