A. Toliatas užstoja Suomijos parlamentarę, teisiamą dėl neapykantos prieš LGBTQ+ bendruomenę kurstymo

Lietuvos katalikų bažnyčia demonstruoja savo vertybes. Dalis krikščioniškomis vertybėmis prisidengiančių veikėjų galvoja galintys kitus vadinti nuodėmingais ir mažiau vertingais vien dėl jų tapatybės.  

Algirdas Toliatas | teismai.lt nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Krikščioniškomis apsiskelbusios Lietuvos organizacijos dėsto, kad vien už Dievo žodžio skleidimą yra teisiama Suomijos parlamentarė. Ji pacitavo Bibliją ir pasmerkė homoseksualumą vadindama tai nuodėme. Tačiau kaltinime minimi ir kiti pasisakymai, išsakyti viešojoje erdvėje. Teisėsaugininkai moterį kaltina neapykantos prieš LGBTQ+ bendruomene kurstymu.

Suomijos krikščionių demokratų parlamentarė Paivi Rasanen žinutes, smerkiančias homoseksualumą, platino socialiniuose tinkluose, o taip pat pasisakė ir televizijoje.

Pirmadienį ji stojo prieš teismą dėl neapykantos kurstymo. Politikė dengiasi žodžio ir tikėjimo laisve.

Kaip praneša naujienų agentūra BNS, Krikščionių demokratų lyderė ir buvusi vidaus reikalų ministrė atmeta visus kaltinimus dėl neapykantos, nukreiptos prieš LGBTQ+ asmenų grupę, kurstymo.

P.Rasanen vienoje radijo laidoje, o taip pat ir internete platino klaidingą informaciją apie homoseksualius santykius.

Politikė teigė, kad homoseksualūs asmenys neva turi „psichoseksualinės raidos sutrikimą“ bei mėgino įtikinėti, kad homoseksualūs žmonės yra „disfunkciški“.

Byloje minima ir 2019-aisiais P.Rasanen „Twitter“ paskelbta žinute, kurioje politikė pažėrė kritikos Suomijos evangelikų liuteronų bažnyčiai už paramą LGBTQ+ eitynėms.

BNS skelbia, kad politikė tvirtino, jog bažnyčia „prilygino gėdą ir nuodėmę pasididžiavimui“.

Šioje žinutėje P.Rasanen taip pat publikavo ir nuotrauką, kurioje matyti Naujojo Testamento ištrauka. Joje homoseksualūs veiksmai vadinami „gėdingais“ ir „nenormaliais“.

Kaltintojų dokumentuose teigiama, kad „šiuo pareiškimu rodoma nepagarba homoseksualių asmenų lygybei bei orumui ir skatinama panieka, netolerancija ir netgi neapykanta homoseksualių asmenų atžvilgiu“.

Prokurorai prašo teismo skirti parlamentarei piniginę baudą, kuri gali siekti daugiau nei 13 tūkst. eurų.

Pirmadienį politikės gynėjai pareikalavo pašalinti vieną iš pateiktų kaltinimų, tačiau teisėjai tokį prašymą atmetė.

Momentinė ekrano nuotr.


P.Rasanen aiškina, kad yra persekiojama dėl tikėjimo. Panašios pozicijos laikosi ir dalis Lietuvoje veikiančių save krikščioniškomis apsiskelbusios organizacijos. Viena jų – Lietuvos krikščionių darbuotojų profesinė sąjunga, pasidalijusi jau anksčiau prieš Partnerystės įstatymo projektą pasisakiusio kunigo Algirdo Toliato kvietimu melstis už neva persekiojamą parlamentarę. 
Naujesnė Senesni