LGBTQ+ palaikytojai Ukrainoje kyla į kovą prieš agresorę Rusiją: organizuoja paramą kariuomenei, kursus dėl pirmosios pagalbos suteikimo

Kai kurie LGBTQ+ žmonės Ukrainoje baiminasi, kad Rusija, jeigu jai pavyks okupuoti šalį, imsis represijų prieš pažeidžiamas visuomenės grupes. „Tai reikštų tiesioginę grėsmę man, o ypač tiksliai sakant, man ir žmogui, kurį myliu“, – CBS News sakė 18-metė teisės studentė Julija. LGBTQ+ bendruomenė ėmėsi organizuoti paramą kariuomenei, rašo cbsnews.com

Asociatyvi facebook.com/kyivpride nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Julija studijuoja teisę Charkove – rytiniame mieste, kuris tapo vienu pagrindinių Rusijos taikinių, kai pastaroji pradėjo plačią invaziją į šią šalį. Mergina teigia norinti panaudoti savo žinias kovodama už LGBTQ+ bendruomenės teises Ukrainoje.

„Rusijoje LGBTQ+ žmonės yra persekiojami, – sakė ji CBS News. – Įsivaizduojant, kad jei Rusija okupuos visą Ukrainą ar didelę jos dalį, tokiu atveju tai neleis mums taikiai būti ir kovoti už savo teises taip, kaip šiuo metu Ukrainoje tai galime padaryti“.

Dar 2021 metais Rusija oficialiai uždraudė tos pačios lyties asmenims susituokti, nors tokios galimybės LGBTQ+ asmenys Kremliaus režimo valdomoje valstybėje neturėjo. 2013 metais Rusijoje priimtas įstatymas prieš vadinamąją „gėjų propagandą“, dėl kurio buvo neteisėta tapatinti tos pačios lyties ir heteroseksualių santykių. propaguoti gėjų teises.

Asociatyvi facebook.com/kyivpride nuotr.


„Ukraina yra Europos šalis. Turime 10 metų „Pride" eitynių istoriją ir, kaip žinote, Rusijoje situacija yra priešinga, – CBS News sakė „Kyiv Pride" organizacijos atstovas Edwardas Reese. – Mes einame visiškai skirtingais keliais... Matome, kaip keičiasi žmonių mintys apie žmogaus teises, LGBTQ+, feminizmą ir taip toliau... Taigi, tikrai nenorime nieko, kas būtų susiję su Rusija... Ir mes to neturėsime“.

Tuo metu Julija teigė, kad nors Ukrainai dar reikia nužengti ilgą kelią, ji daro realią pažangą LGBTQ+ žmonių lygybės srityje.

„Mes vis dar turime daug ką nuveikti dėl savo teisių ir laisvių, bet Ukrainoje galite visiškai išreikšti save“, – CBS News sakė Julija ir paaiškino, nors Ukrainoje dar negalimos tos pačios lyties asmenų santuokos, tačiau ji tiki, kad laisva Ukraina gali tapti kitokia ir pokyčiams liko tik keleri metai.

Organizacijos „Kyiv Pride" atstovas E. Reese sakė, kad LGBTQ+ bendruomenė Ukrainoje organizuoja paramą kariuomenei kovoti su bet kokia Rusijos grėsme. 

Organizacija pasiūlė savo nariams pirmosios pagalbos kursus, kad prireikus galėtų padėti.

„Jaučiame baimę, tai natūralu, bet nepanikuojame. Aukojame kariuomenei. Žinau, kad kaip ir vakar, taip ir dabar mūsų kariuomenei padedančios Ukrainos kariuomenės rėmimo fondas per visą aukojimo istoriją pasiekė maksimumą. „Kyiv Pride“ taip pat paskelbė raginimą aukoti ir aš žinau, kad tai LGBTQ+ žmonės padarė. Ir aš pats taip pat aukojau medicinos batalionams“, – sakė E. Reese.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni