Lietuvos kairieji reiškia solidarumą su Ukrainos LGBTQ+ bendruomene ir visais pažeidžiamais žmonėmis

Kairiųjų aljansas reiškią solidarumą su Ukrainos profsąjungomis, pilietine visuomene, tautinėmis mažumomis, LGBTQ+ bendruomene ir visomis išnaudojamomis grupėmis, skelbia Jokūbas Sąlyga, vienas iš Kairiųjų aljanso narių.
 
P. Beizaro nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Mes visapusiškai palaikome antikarinį judėjimą Rusijoje ir smerkiame Putino režimo agresiją Ukrainoje", – teigiama judėjimo išplatintame pranešime spaudai.

Jo narys J. Sąlyga portalui jarmo.net sakė, kad temų apie pažeidžiamas visuomenės grupes nereikia vengti net ir karo akivaizdoje.

„Neišengiamai žmogaus teisės yra vienas iš socialinės politikos polių. Netgi tokiomis sudėtingomis akimirkomis mes nenusigręžiame nuo tokių temų, kurios aktualios Kairiųjų aljansui. Dažnai girdima, kad karo akimirkomis mums reikia užmiršti visas kitas problemas, susiskaldymą, bet mes šio požiūrio neremiame. Socialinis teisingumas yra tvarios visuomenės, kuriai karas taps praeitis, pamatas", – komentavo jis.

P. Beizaro nuotr.


J. Sąlyga teigė jau bendravęs su dalimi žmogaus teisių organizacijų, kurioms priklauso įvairių judėjimų nariai ir akademikai, Ukrainoje. „Girdime tiesiogiai iš jų lūpų, kas vyksta. Raginame progresyvius žmones Lietuvoje sekti tai, ką kalba progresyvūs žmonės Ukrainoje", – kalbėjo pašnekovas.

Kairiųjų aljanso išplatintame pranešime teigiama, kad šiuo metu įvestos sankcijos prieš Rusijos režimą – per lengvos.

„Solidarumas su Ukrainos kairiaisiais, o kartu ir su šalies pilietine visuomene aprėpia reikalavimą, kad vakarų valstybės tuoj pat nurašytų Ukrainos išorės skolas. Reikalingos sankcijos, nukreiptos prieš Putino režimą ir jo oligarchinę bazę. Deja, bet kosmetinės sankcijos apie kurias šiandien kalba tiek mūsų valdžia, tiek ir vakarai atrodo bedantės. Mes turime reikalauti ženklaus nešvariomis lėšomis įgyto Rusijos oligarchų turto apmokestinimo arba pastarojo turto konfiskavimo tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek ir Europos Sąjungos šalyse", – įsitikinę aljanso nariai.

Pasisakoma ir apie Rusijos gyventojus.

„Priešingai nei tai daro kai kurie Lietuvos valdančiųjų ir jų komentatorių sluoksniai, šiandien privalu reikšti solidarumą ir su Rusijos žmonėmis, kurie puikiai supranta, kad šis karas ilgainiui atneš tik kančias ir skausmą", – skelbia Kairiųjų aljansas.

Rusijoje ketvirtadienį žmonės išėjo į gatves protestuodami prieš karą Ukrainoje. Arti 2 tūkst. mitinguotojų buvo sulaikyti policijos, išvaikiusios protestus. Režimas taiko represijas prieš taikius žmones, kurie turi kitokią nuomonę nei šalies lyderis Vladimiras Putinas ir jo pakalikai.

„Jau daugelį metų jų (rusų, - jarmo.net) pastangos priešintis agresyviai užsienio politikai yra represuojamos. Viena Rusijos „Socialinio judėjimo“ narė šįryt linkėjo savo šalies kariuomenei „revoliucinio pralaimėjimo“ ir tai darė ne iš neapykantos paskatų, o iš meilės. Anot jos, Putino režimas bando sugrąžinti šalies ekonomiką, kultūrą ir visuomenę atgal į tamsią praeitį. Tad pralaimėjimas kare garantuos Rusijos piliečiams oresnę ateitį, leis atverti akis į tai, ką iš tikrųjų maskuoja Putino valdžia (kraštutinės dešinės – atvirai šovinistinę – politiką ir visuomeninę degeneraciją) bei suteiks ryžto kovoti už ekonominę demokratiją ir socialinį teisingumą", - teigiama pranešime.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni