Moterų ir LGBTQ+ teisių organizacijos Ukrainoje lyderė kreipėsi į pasaulį: mes nesiruošiame palikti Ukrainos

Ukrainoje veikiančios žmogaus teisių organizacijos „Sphere" viena lyderių Anna Sharyhina, Lietuvoje apsilankiusi 2019 metais, išplatino pranešimą. Rusijai pradėjus karinę agresiją prieš niekuo dėtus Ukrainos žmones, ji kviečia susimąstyti, kokioje padėtyje šiuo metu atsidūrė ukrainiečiai, ir teigė, kad karo akivaizdoje bėgti nesiruošia.

Anna Sharyhina agresijos akivaizdoje kreipėsi į pasaulį | Jarmo.net koliažas (momentinės ekrano nuotr. ir stop kadrai)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Tolerantiško jaunimo asociacija beveik dešimtmetį bendradarbiauja su įvairiomis Ukrainos organizacijomis. Palaikome vieni kitus siekiant demokratinių pergalių ir žmogaus teisių. Labai sėkmingą bendradarbiavimą me išvystėme su antrajame pagal dydį Ukrainos mieste Kharkiv veikiančia moterų organzacija „Sphere", kuri nepaprastai daug daro LGBT teisių srityje ir yra vienas esminių „Kharkiv Pride" ramsčių", – teigė Tolerantiško jaunimo asociacijos vadovas Artūras Rudomanskis savo „Facebook" paskyroje. 

„Sphere" viena lyderių Anna Sharyhina kartu su Tolerantiško jaunimo asociacijos vadovu Artūru Rudomanskiu | Seimo kanceliarijos nuotr.


Pati A. Sharyhina vaizdo įrašo žinutėje, išplatintoje viešai, kreipėsi į organizacijos palaikytojus ir pakvietė padėti Ukrainai. 

„Mano brangūs draugai ir kolegos visame pasaulyje, aš tikrai dėkoju už jūsų laiškus. Ir jūs klausiate manęs, ką jūs galite padaryti ar turėtumėte padaryti. Šiuo metu aš bijau, patiriu stresą, man sudėtinga kalbėti angliškai, taigi, aš paprašiau savo kolegės ir ji išvertė mano žinutę, kurią aš Jums perskaitysiu", – kalbėjo ji. 

Toliau A. Sharyhina dėkojo visiems, siūlantiems pagalbą. 

„Labai tikėtina, kad mums jos prireiks. Visų pirma, mums reikia palaikymo ginant savo šalį. Mes nesiruošiame jos palikti. Tai pirmas kartas, kai mums reikia pasilikti kare. Taigi, mes dar nežinome, ką daryti. Mes patiriame ataką. Taigi, mes paprašėme savo žmonių pasirūpinti šeimomis. Mes visiškai atliksime savo pareigą taip greitai, kaip tai įmanoma. Mes stebime žinias ir analizuojame situaciją. Prašau suprasti padėtį, į kurią patekome. Mes matome visus jūsų laiškus, bet mes negalime jums suteikti konkrečios informacijos. Mes susisieksime su jumis savo socialiniais tinklais ir elektroniu paštu. Taigi, prašau, supraskite, kad mes nesame užtikrinti dėl savo išstūmimo. Mes galvojame apie skirtingus planus, bet aš nenoriu išvykti taip greitai. Duokite mums laiko", – sakė A. Sharyhina.

Pasidalijęs A. Sharyhinos žinute, A. Rudomanskis teigė: „Šiandien didžiausia dalis žmonių, kuriuos pažįstame yra iš šios organizacijos ir mes dėl jų labai jaudinamės kiekvieną šio Putino karo prieš Ukrainą dieną.

„<...> dalinuosi nuorodomis, kurioms gavome patvirtinimą, kad yra oficialūs šaltiniai jei norėtumėte palaikyti Ukrainą savarankiškai:
2. https://ukrainewar.carrd.co", – nurodė A. Rudomanskis.

 

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni