Stabdyti partnerystę bet kokia kaina. Laisvos visuomenės institutas pasitelkė tragediją Ukrainoje

Laisvos visuomenės institutas Seimo nariams išsiuntinėjo laiškus, kuriuose paragino „susilaikyti nuo Lietuvos piliečius skaldančių įstatymo projektų svarstymo artėjančioje Seimo pavasario sesijoje". Žinia, ši Lietuvoje veikianti organizacija LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumui nepritarė kone visuomet, o ypač pasigirdus kalboms apie partnerystės tarp tos pačios lyties asmenų įteisinimą. O dabar, panašu, vieną iš argumentų, kodėl ir toliau reikia diskriminuoti vienalytes poras, pasitelkė Rusijos karą prieš Ukrainą. 

Socialiniuose tinkluose plinta štai tokie Rusijos atakos prieš Ukrainą vaizdai | „Facebook" nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Tik ramiu ir šaliai saugiu laiku"

Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius pranešė šeštadienį gavęs laišką, kuriame Laisvos visuomenės institutas pabrėžia, jog Partnerystės įstatymo projektui esą nepritaria daugelis lietuvių. Ne ką mažiau šios organizacijos kritikos sulaukė ir Stambulo konvencija, mažo kiekio narkotikų dekriminalizavimas. 

„Galbūt „ramiu ir šaliai saugiu metu” šita kontora galėtų atskleisti savo finasavimo (finansavimo, – jarmo.net) šaltinius? Aitrus rusiškas kvapelis galimai iš ten eina. O gal tik paprastas glūpumas.

Putka irgi labai už „tradicines šeimos vertybes”, – štai taip gautą laišką įvertino T. V. Raskevičius. 

Momentinė ekrano kopija


Apie tai, jog prieš LGBTQ+ teises veikiantis Laisvos visuomenės institutas susijęs su kai kuriais politikais, skaitykite jarmo.net publikacijoje „Gausiai finansuojamų anti-LGBTQ+ organizacijų tinklas apraizgęs tiek politikus, tiek Katalikų bažnyčią: užčiuopiama ir Kremliaus ranka". 

Šį savaitgalį Seimą pasiekusiame laiške pasisakoma, kas yra šeima, o taip pat pabrėžiama, jog šio klausimo svarstymas įmanomas „tik ramiu ir šaliai saugiu laiku". Laišką pasirašė organizacijos direktorė Diana Karvelienė. 

Vienybe paremta diskriminacija? 

Žmogaus teisių apžvalgininkas Simonas Bartulis priminė, kad panašų tikslą stabdyti LGBTQ+ teisių progresą yra išsikėlęs ir šeimų maršo judėjimas. Anot jo, pasinaudojant karu Ukrainoje šiuo metu siekiama, kad Lietuvoje mažiau žmonių galėtų pasijusti lygiais, oriais piliečiais.

„Žinoma, kiekvienas gali pasidaryti savo išvadas karo akivaizdoje. Man tos išvados akivaizdžios: judėjimas žmogaus teisių, pagarbos ir laisvės link nepaisant seksualinės orientacijos bei kitų atributų turi būti vienybės ir rimties mūsų valstybėje pagrindas. Vienybė paremta diskriminacija būtent tokiu metu nėra sveikos pilietinės visuomenės pagrindas.
 
Ironiška, kad Putinas atakuoja Ukrainą ir grasina mums būtent todėl, kad mes judame Vakarų link -- įskaitant ir vertybiškai. Ir būtent jis „vienybę" bando išlaikyti marginalizuotų visuomenės grupių sąskaita", – situaciją apibūdino S. Bartulis. 


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni