Jokūbas Tvaska. Aš piktas

Aš esu piktas. Ne tik dėl to, kad Rusija užpuolė neutralią šalį, ne tik dėl to, kad miršta nekalti žmonės, kad šimtai ir net tūkstančiai praras savo namus, artimuosius ir turės nutraukti savo įprastą gyvenimą.

Jokūbas Tvaska | Asmeninio albumo nuotr.


Jokūbas Tvaska

facebook.com/Jok.Tvaska

Aš esu piktas, kad dėl karo mes jau pamirštam gyvenimą, kurį turėjom prieš tai. Kad iš niekur nieko dingo visas susirūpinimas LGBTQ+ teisėmis, moterų teisėmis, sušikta ekologine ir klimato situacija, vis kylančiomis pragyvenimo kainomis, dėl kurios Valdžia nieko nedaro. Dingo susirūpinimas tuo, kad visą šį laiką nei Seimas, nei savivaldybės realiai neklausydavo ir neatstovaudavo žmonių.

Aš piktas, kad iš niekur nieko atsirado palaikymas prieglobsčio prašytojų priėmimui, BET TIK JEI JIE IŠ UKRAINOS, nes visi tie, kurie yra atvykę iš Afrikos ar Artimųjų Rytų, vis dar turi tupėti miškuose ir mirti nuo šalčio bei pagydomų lygų, ir vis dar yra laikomi „grėsme nacionaliniam saugumui" arba „Baltarusijos agentais".

Aš piktas, kad NATO ir Vakarų pasaulis dabar tapo neginčijamais mūsų draugais ir kovotojais už taiką, lyg Amerika vis dar nemėto bombų Somalijoje, Izraeilis – Sirijoje ir Palestinoje (kurią vis dar okupuoja!), Saudo Arabija - Jemene. Lyg Vakarų pasaulis daugiau nei 10 metų neignoravo Putino grėsmės ir lyg jis net nebendradarbiaudavo su juo: kaip Vokietija su „Nord Stream 2" projektu.

Aš piktas, kad palaikymas Ukrainos žmonėms yra suplakamas su palaikymu Ukrainos valstybei, lyg ji nebuvo tiek pat korumpuota ir oligarchine ir nacionalistinė kaip Rusija. Lyg ji nepaskelbė savo nacių kolaboranto, žydų ir lenkų žudiko Banderos nacionaliniu herojumi. Lyg vaikštant Kijevo gatvėmis vos prieš savaitę nebuvo galima pamatyti kas antroj gatvėj kažkieno balkone laisvai kabančios juodos ir raudonos Ukrainos Nacionalistų Organizacijos (kurių vienas iš įkūrėjų ir vadų buvo Bandera) įkurtos Ukrainos Sukilėlių Armijos vėliavos. Lyg ši valdžia, dėl karo sąlygų pramoninkams besikraunant dar didesnius turtus nei įprastai, kol tie, kurie dirbo tiems turtams sukrauti, turės bėgti iš savo namų, nenusuks žvilgsnio į kitą pusę ir toliau neduduos tų pačių „vienybės" paistalų.

Trumpai tarus, aš esu piktas dėl to, kiek atėjęs karas, kurį sukėlė Putinas, bet kuriam sąlygas davė Vakarų silpnumas ir visiškas nesusirūpinimas Rytų Europos žmonių gerove ir saugumu, buvo iškarto paimtas Vakarų tam, kad suformuotų naują politinę situaciją, naują normalumą, kur NATO ir Vakarai yra aiškūs ir neginčijami geriečiai, o Rusija neginčijami blogiečiai (ir dėl aiškumo pasakysiu, kad su šita dalim sutinku), ir kur vienintelė bent kiek svarbi politika yra KARAS (tas vienas, visi kiti nesvarbūs). Ir visos kitos problemos tiesiog pro langą.

Aš piktas dėl šio naujo normalumo ir kiek daug žmonių jį tiesiog priima vietoj to, kad priešintųsi jam ir taip pakovotų už tas savo kelias politines teises ir materialią gerovę, kurios greitu metu dėl karo bus ribojamos. 

Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni