Europa pasiryžusi padėti karą išgyvenantiems LGBTQ+ ukrainiečiams

Ukrainoje veikianti LGBTQ+ teisių gynimo organizacija „KyivPride" praneša, kad per 30 LGBTQ+ organizacijų Lenkijoje pasiruošusios padėti LGBTQ+ ukrainiečiams, bėgantiems nuo karo gimtojoje šalyje. Pagalba siūloma ir iš kitų Europos šalių.

LGBTQ+ bendruomenei tiesiama pagalbos ranka | Jarmo.net koliažas (Facebook, Sharon McCutcheon ir Matti/Pexels.com nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Siūlo pagalbą karo sukrėstiems LGBTQ+ ukrainiečiams

Lenkijos „Lambda Warszawa" organizacija skelbia teikianti pagalbą, įskaitant ir apgyvendinimą, karo sukrėstiems žmonėms. 

Šiuo metu lambdawarszawa.org tinklalapyje informaciją apie galimybes susisiekti galima rasti ne tik anglų ir lenkų, bet ir ukrainiečių kalba. 

„KyivPride" informuoja LGBTQ+ ukrainiečius ir apie psichologinės pagalbos teikimą tokiu įtemptu laiku. 

Organizacija praneša šiuo metu gaunanti daug laiškų iš užsienio gyventojų, siūlančių pagalbą. 

„Daug žmonių iš Slovakijos, Čekijos, Vokietijos, Vengrijos, Olandijos, Austrijos, Lenkijos, net iš Izraelio yra pasiruošę padėti apgyvendinimu, maistu, parama. Žmonės siūlo savo namus, viešbučius ir prieglaudas.

Prašymus siųskite adresu info@kyivpride.org. Esame nuoširdžiai dėkingi užsienio LGBT bendruomenei už rūpestį ir paramą sunkiu", – LGBTQ+ ukrainiečius  informuoja „KyivPride".

Įvairiose pasaulio šalyse vyksta protestai, kuriuose smerkiamas Rusijos režimo vykdomas karas prieš Ukrainą. Tai – akimirka iš mitingo Niujorke | Katie Godowski/Pexels.com nuotr.


„Mano širdis su jumis. Jūs ne tik patiriate karą, bet ir organizuotą ataką iš režimo, kuris nekenčia mūsų – LGBTQ+ bendruomenės", – vieną iš partnerių, veikiančių Vokietijoje, gautų laiškų cituoja „KyivPride".

Šeštadienio įvykiai

  • CNN praneša, kad šeštadienį „YouTube“ užblokavo Rusijos režimo valdomą žiniasklaidos priemonę „Russia Today" transliacijas Ukrainoje, o taip pat sustabdė galimybę gauti pajamų iš „Russia Today" turinio, paskelbto platformoje, visame pasaulyje.
  • Ukraina uždaro sienas su Rusija ir Baltarusija, šeštadienio vakarą paskelbė Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Shmyhalas.
  • Tęsiantis Rusijos invazijai į Ukrainą, JAV valstybės sekretorius Antonis Blinkenas šeštadienį socialiniame tinkle „Twitter“ priminė, kad Rusija dar 2014 metais aneksavo Krymo pusiasalį, o šeštadienį sueina aštuntosios šio įvykio metinės. Pasak JAV valstybės sekretoriaus, tai yra „tarptautinės teisės ir Ukrainos suvereniteto bei teritorinio vientisumo nepaisymo pavyzdys“.
  • „JAV ir Ukraina šiandien mini 8-ąsias Rusijos invazijos ir Krymo užgrobimo, įvykusio 2014 metais, metines, o tai yra tarptautinės teisės ir Ukrainos suvereniteto bei teritorinio vientisumo nepaisymo pavyzdys“, – rašė A. Blinkenas
  • Šeštadienį Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad jos kariams buvo įsakyta atnaujinti puolimą „visomis kryptimis“, kai sustojo derybos su Ukrainos Vyriausybe, rašo cnn.com
  • Naujienų portalas lrt.lt informuoja, kad Kijevo meras Vitalijus Kličko savo „Telegram“ puslapyje paskelbė, jog Rusijos kariai į miestą neįsiveržė, tačiau Kijeve veikia sabotažo grupės. V. Klyčko teigimu, diversantus neutralizuoja kariškiai, teisėsaugos pareigūnai.
Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni